Opinii

Catalin Voicu de Vrancea si sefia IJP

Corneliu Condurache
22 mar 2010 1287 vizualizări
Este stiut ca in ciuda lozincilor afisate cu diverse ocazii, conform carora Politia nu intra sub incidenta schimbarilor impuse de algoritmul politic, acest lucru se intimpla cu regularitate la fiecare alternanta de putere.

La fel s-a intimplat si in Vrancea. In 2005 democratii de atunci (Partidul Democrat-PD-ul adica) ajunsi la guvernare l-au "convins" pe chestorul Sliviu Crin Grosu sa iasa la pensie si l-au asezat in locul lui pe Viorel Serbanoiu in scaunul de sef al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Vrancea. Dupa destramarea Aliantei Dreptate si Adevar (DA) in 2007, Serbanoiu a fost lamurit de sefii organizatiei Partidului National Liberal din judet sa plece "de buna voie si nesilit de nimeni" pe aceeasi functie, dar in judetul Botosani. In locul sau a fost adus comisarul sef Sandel Doaga (adjunctul lui Silviu Crin Grosu din perioada 2000-2004). Cu calitatea din palmares ca era agreat de sefii cu putere de decizie autohtoni atit ai PNL, cit si ai PSD. Datorita susmentionatei sustineri, Doaga a si supravietuit in fotoliul de sef al Politiei vrincene si dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2008, cind Parteneriatul PD-L-PSD a pus bazele noii guvernari de la acea ora. O data cu plecarea social-democratilor de la guvernare in octombrie 2009, lui Sandel Doaga i s-a sugerat mai direct sau mai voalat sa-si pregateasca bagajele. Chiar daca nu s-a dat in laturi nici de la folosirea eficientei stragii a concediului medical, in final, dupa aflarea deznodamintului prezidentialelor din 6 decembrie 2009, a devenit limpede si pentru Doaga ca trebuie sa "incheie socotelile" cu sefia IJP Vrancea. Astfel "a optat" si el pentru pensionare la inceputul lunii in curs (martie 2010) cu o pensie binisor, probabil, peste medie, daca nu cumva "nesimtita". Surpinzator insa, actualul partid de guvernamint intirzie prin ministrul de resort sa-l numeasca oficial pe inlocuitorul lui Sandel Doaga. Intrucit liderii locali ai PD-L nu considera util sa explice public o asemenea situatie, speculatiile circula liber. Intre ele varianta lipsei de "vina" a liderilor democrat-liberali din judet, dar si posibila existenta a vreunui "Catalin Voicu de Vrancea" (cu metode asemanatoare celor aparute prin stenogramele ce au tinut topul fluxurilor de stiri in ultimele zile ale saptaminii trecute), si care ar putea "rezolva" in final problema, sint suficient de vehiculate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.