Opinii

Motanul spitalelor - pasat cu tariful stabilit

Corneliu Condurache
19 mar 2010 1062 vizualizări
Vizita de ieri a ministrului sanatatii in Vrancea n-a adus vreo surpriza deosebita si nici n-avea, probabil, cum

Ca sistemul este subfinantat si cu deficit de medici si-n judetul nostru, nu-i o noutate. Se va inaugura, in curind la Focsani Spitalul de Contagioase care se afla vizavi de Ambulanta; dar si asta era de asteptat si tine mai ales de latura propagandistic-electorala a celor aflati vremelnic la putere in perioada actuala. Oricum, problemele nici putine si nici simple ale spitalului judetean "Sfintul Pantelimon", ca dealtfel si ale celorlalte spitale din Vrancea, vor fi mutate, o data cu infapuirea descentralizarii domeniului, planificata a se declansa in vara anului in curs, in circa autoritatilor locale. "Nu vom face descentralizare numai ca sa aruncam in ograda altuia spitalele. Vom face descentralizare dupa ce vom da un tarif pe caz ponderat pentru toate spitalele din Romania, astfel incit sa asiguram sanse egale atit pentru autoritatile locale, cit si pentru managerii spitalelor. Facem o analiza completa a structurii fiecarui spital. Acolo unde structura este incarcata vom lua decizia de reducere a numarului de paturi", a precizat Attila Cseke la vizita de ieri in Vrancea. Prin urmare "motanul" sanatatii spitalelor va fi pasat autoritatilor de pe aceste meleaguri cu "tariful pe caz ponderat" stabilit. Cum se pozitioneaza spitalele din judet in functie de mentionatul criteriu ramine sa ne explice, cu siguranta, cei care vor lua "motanul" in brate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 7 ore, 19 minute, 28 secunde
L-am vazut pe ministru la TV.In imediata lui apropiere era dr.Petrea-chirurgul.Imaginea era clara dar sonorul nu.N-am inteles ce-i spunea Petrea dar banuiesc ca-l lamurea pe ministru in privinta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.