Opinii

Apucaturi fine ce n-ar trebui sa ne mai mire

Corneliu Condurache
14 oct 2005 849 vizualizări
Dupa o "buna "perioada de timp de cind este la sefia Tribunalului Vrancea iata ca, intr-un final glorios, judecatorul Ion Constantin a reusit sa descopere ce nu merge si trebuie musai schimbat in activitatea institutiei pe care o conduce.

Nu este vorba, daca v-ati inchipuit cumva, de o mai veche banuiala a unor oameni dintre cei care au fost nevoiti sa apleze la serviciile doamnei cu balanta in mina. Aparuta cu si mai multe posibile legaturi cu dura si neiertatoarea realitate, dupa ce un purtator de cuvint al locului unde se imparte dreptatea-n Vrancea a scapat porumbelul ca "se pun pile in dosare". Motiv pentru care judecatorul cu pricina a si fost schimbat din respectiva functie cu o viteza demna de o cauza mai buna. Nici umbra de revolta, nemultumire, sau feri-ne-ar sfintu\', un protest spontan al oamenilor in roba cu aceasta ocazie.

Nici macar atunci cind, pe rol aparind cauze cu oarece interese majore grefate si de implicarea serioasa a unor persoane importante din zona, iar gipanele lor comodate cu numar de imatriculare cunoscut zaboveau suspect de mult timp (de multe ori parcate ilegal) pe linga cladirea impunatoare unde se judeca dosare. Cauza supararii si impacientarii sefului magistratilor vrinceni o constituie ce credeti? In primul rind, jurnalistii! Care-si obtineau pina acum citeva zile prea "de capul lor" informatiile din institutie, lucru ce a devenit de nesuportat pentru conducatorii in exercitiu ai acesteia. Drept urmare, printr-o hotarire "verbala" s-a "schimbat modificarea". Iar daca noi mai dam semne ca nu ne convine - si iata ca dam, in nemernicia noastra! - s-ar putea sa "beneficiem" de prevederi "si mai aspre".

Pina cind va trebui sa venim si cu parintii tunsi la "Tribunalul lui Constantin", unde el sa ne aseze in genunchi pe coji de nuci, s-ar putea sa nu mai treaca multe zile! Daca toate acestea se petrec in Vrancea, cea in care paranoia zburda libera si zglobie prin arealul cu politicieni, (din categoria celor de-au ajuns sa strige-n gura mare ca-s "laureati pentru merite deosebite", cind ei au adus in realitate judetul aproape-n stadiul comparabil cu unul nu departe de a fi ciumat), nu trebuie sa ne mai mire astfel de "fine apucaturi". Traim, se pare, inca zile tragi-comice cu dese spectacole in cadrul carora umflatul muschilor si tipatul strigaturilor cu variatiuni pe tema "celor mai tari din parcare" dau un pronuntat iz de circ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.