Opinii

Noua realitate politica din Vrancea

Corneliu Condurache
8 mar 2010 895 vizualizări
Dupa Congresul Partidului Social Democrat s-a desfasurat, iata, la sfirsitul saptaminii tocmai incheiate, si cel al Partidului National Liberal. La acesta din urma organizatia Vrancea prin liderul sau, Nini Sapunaru, a prins un loc

"" chiar daca putin mai in spate decit sugerau aparentele - ca membru supleant in Biroul Politic Central. Pozitia arata ca seful PNL Vrancea a avut grija sa "schimbe macazul" eficient si la timp pentru interesele sale in echipa cistigatorului Crin Antonescu. Daca in urma celor doua Congrese (PSD si PNL) este limpede ca atit social-democratii cit si liberalii defileaza cu aceiasi lideri, in Vrancea mai rezulta la fel de clar un lucru pentru realitatea politica din judet de dupa alegerile prezidentiale. Partidul Democrat-Liberal care inca n-a prea dat semne concrete ca s-ar fi dezmeticit pe aceste meleaguri dupa betia succesului candidatului lor din 6 decembrie 2009, va avea de facut fata in perioada urmatoare unei duble provocari aprige. Si anume confruntarii politice cu PSD ce domina autoritar majoritatea structurilor de putere locala in judet, cit si cu PNL, al carui presedinte reconfirmat in functie la Congresul de simbata al partidului are fixata printre tezele prioritare ale motiunii sale cistigatoare "desfiintarea PD-L prin mijloace politice si democratice". Nu mai este o noutate in contextul mentionat ca PSD si PNL si-au facut cunoscuta aproape oficial alianta lor politica in judet o data cu acordul alegerii recente a viceprimarilor de Focsani in ultima sedinta a Consiliului Local. Singura reactie detectabila public pina acum dinspre PD-L, la tavalugul politic (PSD^PNL) care i s-a pregatit in Vrancea, a fost doar o iesire din sala a consilierilor judeteni la ultima intrunire "de indata" a Consiliului Judetean. Cu asemenea strategii, democrat-liberalii vrinceni nu vor avea, cu mare probabilitate, zile deloc usoare in lunile ce vin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.