Opinii

Vremuri de criza

Silvia Vrînceanu Nichita
26 feb 2010 1151 vizualizări
Vinzoleala mare pe scena politica romaneasca. Prin extensie putem spune ca si pe la noi, prin Vrancea, e oaresce efervescenta, unde indeobste nu prea se intimpla mare lucru.

Noi inca nu avem "independenti de stinga" dar cum moda vine peste noi sigur se vor gasi niste "progresisti" care nu mai pot de binele judetului, si el greu incercat de criza. Asa ca, domnilor de la PD-L, "Faceti ce trebuie"! Ocupati cit mai repede functiile de sefi cu reputati specialisti portocalii ca vin tare din urma "specialistii progresisti" din grupul baietilor cu grade ai lui Gabriel Oprea, iar progresului nu i te poti opune. Caci fara el, si deci si fara ei, ce viitor mai putem construi impreuna si "la bine si la greu"! Doar ei sint cu ei, politicienii, numai progresul si progresistii tin cu noi. Pardon, cu portocaliii. Ca doar in familie traiti bine si treceti mai usor peste greutati in vremuri de criza!


A mai aparut pe plaiurile noastre mioritice, atentie, nu o alianta politica, ci o intelegere politica. Adica, un soi de Antanta locala, dupa modelul patentat in timpul Primului Razboi Mondial intre Franta, Anglia si Rusia, care luptau impotriva imparatilor retrograzi ai Germaniei si Austriei. Si ea e progresista, asemenea modelului, caci lupta impotriva totalitarismului basescian. Dubla intelegere, dintre stinga si dreapta, a si nascut deja doi viceprimari vii si capabili, care sigur vor astupa gropile orasului si vor veni cu solutii la ieftinirea caldurii. Ca altfel am vazut ca satul nostru cu blocuri de pe Milcov mergea si fara ei. Cu riscul de a mai imprumuta un pic orasul pentru vreo 20 ani ca sa aiba fraierii care se nasc ce plati. Viitorul doar e al lor, nu-i asa? Banii se papa curind in buzunarele "Dublei intelegeri" PSD-PNL acum, pe foame, pe cind gropile ramin. Tot generatiei viitoare... Din solidaritate le mai lasam si plata pensiilor caci ei vor fi mai bogati, nu ca noi, generatia irosita, mereu in criza, mereu sacrificata.


Cit despre colaborarea cu Securitatea, care a revenit in prim-planul acestor zile, credeam ca e o boala specifica celor rai de pe la Consiliul Judetean. Dar iata ca epidemia de ciripeala s-a extins si la Institutia Prefectului. Aici stiam ca sint numai oameni cu un trecut imaculat - asa ne-au spus ei - si care lucreaza numai si numai in slujba cetateanului si binelui general. Si aici si acolo putem constata ca ba nu li se gaseste dosarul, ba turnatoriile "¦ sau, daca sint pe undeva, se deconspira doar pentru a le fi aratata pisica. Dar eu cred ca gura lumii e clevetitoare si ei sint de fapt niste patrioti "¦ Si inainte de "Ëœ89 si acum.

Mai vorbeste cineva de "Romania bunului simt"?



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 ore, 18 secunde
Din punct de vedere al moralitati sunteti corigenta, fapt ce ma face sa cred ca nu ati avea dreptul sa scrieti in nici-un ziar din Romania. Nu aveti dreptul asa cum spuneam MORAL sa dati sfaturi sau citeste integral
, acum 739399 zile, 2 ore, 18 secunde
Am vazut din 2000 incoace toate partidele ca s-au perindat pe la putere si PSD, si PNL, si PD (L) si combinatii intre acestea. Nu am simtit ca ma reprezinta nici unul. Fiecare trage pentru musterii. citeste integral
, acum 739399 zile, 2 ore, 18 secunde
Detalii despre unii turnatori se gasesc pe site-ul www.cnsas.ro, sau cel putin asa ar trebui. Din pacate nu se va afla niciodata tot adevarul, dar cel putin am aflat de ce nu s-a dorit legea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.