Opinii

Incompatibilitatea se intoarce in curtea PD-L Vrancea

Corneliu Condurache
16 feb 2010 1040 vizualizări
Pe linga Alianta PSD-PNL pe care le-au copt-o in judet adversarii politici, democrat-liberalilor vrinceni li se va mai ivi, in curind, o alta problema in calea fericirii politice

Deoarece termenul impus de Curtea Constitutionala a Romaniei pentru punerea de acord a ordonantei de urgenta emisa de Guvern pe tema numirii sefilor de institutii deconcentrate din judete cu prevederile legii de capatii a tarii (adica cu Constitutia)expira la sfirsitul acestei luni, va trebui in scurt timp aprobat in Parlament proiectul de lege care sa rezolve respectiva situatie de neconstitutionalitate. Cum nu mai este deja un secret, solutia va fi ca mentionatii directori, sprijiniti politic de PD-L, sa ocupe posturile de sefi ai institutiilor descentralizate din teritoriu ca functionari publici. Acestia vor trebui sa obtina avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), sa participe la un nou concurs pentru dobindirea fotoliului de director in institutia cu pricina, apoi sa accepte, precum prefectii si subprefectii, principiul mobilitatii functionarilor publici. In acest mod se vor elimina, probabil, procesele intentate in justitie ministerelor in discutie (in a caror subordine se regasesc deconcentratele despre care-i vorba), de catre directorii ajunsi in posturi cu sprijinul unui partid plecat de la putere, atunci cind amintitele persoane sint inlocuite din functii de omologii lor, clienti politici ai partidelor ajunse (vremelnic, ca si predecesorii lor), pe scaunele de la masa puterii politice. Toate schimbarile enuntate vor mai avea insa si o alta consecinta importanta. Directorii in cauza devenind functionari publici, vor fi incompatibili cu statutul de alesi locali. Asa ca toti directorii PD-L-isti de acum ai institutiilor descentralizate din Vrancea, care sint membri in Consiliul Local Focsani sau in Consiliul Judetean, vor trebui sa alega una dintre cele doua ipostaze, nemaiputind sa fie in ambele.Chiar dac-au crezut c-o pacalesc incompatiblitatea pare a-i ajunge din urma pe democrat-liberalii in cauza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.