Opinii

Dati-i inainte, flacai!

Corneliu Condurache
10 feb 2010 965 vizualizări
Dupa iesirea din codul portocaliu si o zi normala, urmeaza pentru Vrancea intrarea intr-un nou cod galben de ninsori, ploi, polei si vint.

Din tot ce am putut vedea in aceste zile, dar si pe parcursul iernii 2009-2010, n-ar trebui sa omitem situatia in care ne aflam, de fapt. Sintem, iata, in judetul unde firma care se ocupa pina in urma cu 4-5 ani de intretinerea repararea, dar si deszapezirea dumurilor judetene, SC Drumuri si Poduri Vrancea SA, - cu actionar unic Consiliul Judetean Vrancea si practic fara concurent in domeniu pe aceste meleaguri - a fost pusa pe chituci, adica falimentata. Respectivul deznodamint este privit si tratat de catre toti factorii responsabili - inclusiv de catre cei cu indatoriri in analizarea si eventual luarea de masuri in legatura cu ce s-a intimplat cu societatea cu pricina - aproape ca o actiune de divertisment. Nu trebuie sa ne mai miram ca taman firma unui consilier judetean, precum una dintre cele ale alesului social democrat in miniparlamentul vrincean, Victor Roman, abia a asteptat sa-i ia "cirnatul din fasole" in privinta lucrarilor celei ce a fost SC "Drumuri si Poduri Vrancea" SA. Firma consilierului judetean sus mentionat este abonata de citiva ani - cam de cind i s-a pus gind rau societatii "Drumuri si Poduri" acum falimentata - la adjudecarea contractelor de deszapezire a drumurilor judetene din Vrancea. Nici la cele (lucrarile care se aflau tot in portofoliul drumarilor adusi "la sapa de lemn") de asfaltare ori de intretinere si reparare a acelorasi trasee nu se da in laturi. Ca "tacimul" sa fie complet, in vecinatatea statiei de asfalt a aceleiasi de acum, din pacate, defuncte SC"Drumuri si Poduri" Vrancea SA, chiar pe terenul aflat in proprietatea sa, inchiriat cu suspecta generozitate, a "crescut" o statie de betoane. Si aceasta nu a oricui, ci a unei persoane apropiate presedintelui CJ, si deposedind nonsalant firma drumarilor vrinceni de un alt portofoliu de lucari care ar fi putut-o mentine viabila din punct de vedere economic o buna perioada de timp. Prin alte locuri, astfel de stranii coincidente ar fi ridicat semne de intrebare si ar fi determinat cercetari. In Vrancea totu-i cit se poate de normal. Dati-i inainte, flacai!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.