Opinii

Olimpici premianti, surclasati de paranghelii electorale

Corneliu Condurache
9 feb 2010 984 vizualizări
Apar uneori, cind nici nu te astepti, indicii care ofera o imagine semnificativa a scarii de valori care sta la baza unei societati.

Este, iata, ceea ce rezulta din stirea publicata in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, referitoare la elevii vrinceni intorsi de la faza nationala a Olimpiadei de chimie cu mai multe premii. Profesoara Maria Ples, de la Colegiul National "Cuza", care a indrumat mai multi dintre premiantii mentionati, s-a declarat foarte mindra de performantele elevilor sai, cu care a inceput pregatirea inca din vara anului trecut. "Am lucrat chiar si in cea de-a doua zi de Craciun cu elevii. Ne-am intilnit si in timpul saptaminii, dar mai ales in week-end, iar pregatirile le-am inceput din vara" a precizat prefesoara Ples. Vlad Talmaciu, de la Colegiul National "Al. I. Cuza" Focsani, a fost rasplatit pentru premiul I pe care l-a obtinut dupa aproape un an de efort la acest nivel, cu doar aproximativ 150 de lei. S-ar putea spune, desigur, ca este an de criza si "atit permite efortul bugetar". Dar pentru multimea de paranghelii electorale, care mai de care mai bugetofage, din aceeasi sursa publica, oare cum de se gasesc an de an sute multe de mii de euro, cu atita generozitate?! Fiindca se apreciaza ca-n Romania si Vrancea acestor vremuri, ele sint mai aducatoare de avantaje pentru societate decit performantele unor elevi olimpici, la diverse discipline, de felul celor amintiti azi in "Ziarul de Vrancea". Sa ne mai miram, atunci, care-s modelele actuale de succes ale romanilor in general si ale vrincenilor in particular?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 10 ore, 24 minute, 46 secunde
Nu pentru societate sunt aducatoare de avantaje . Ele sunt aducatoare de voturi .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.