Opinii

Autoprotectie prin omisiune

Corneliu Condurache
7 oct 2005 837 vizualizări
Faptul ca fiecare dintre noi, prin natura fiintei noastre, sintem subiectivi, nu-i o curiozitate. Nu de putine ori justificarile pentru diverse fapte se constituie de fapt in adevarate actiuni de autoaparare.

L-am auzit intr-una din zilele acestei spatamini pe prefectul Vrancei argumentindu-si buna credinta si suficienta demersului institutiei pe care o conduce. Parea destul de relaxat si impacat cu sine.

Si nu intr-o cauza oarecare, ci in procesul pe care Prefectura Vrancea l-a intentat in Justitie impotriva Consiliului Judetean, pentru a declara ilegala o hotarirea a acestuia. Respectiv pe cea suficient de mediatizata referitoare la declansarea procesului de privatizare a S. C. "Drumuri si Poduri Vrancea" S.A. unde parlamentul local este si actionar unic. Ion Oprea spunea ca se considera pus la adapost, in privinta mustrarilor de constiinta pe care le-ar putea avea in legatura cu pierderea de catre terminalul

Guvernului Romaniei in Vrancea (pentru ca asta reprezinta, de fapt, prefectura in judet) a respectivei actiuni in instanta, deoarece, fie si nefavorabila, solutia obtinuta este un verdict dat de justitia romana.

Sigur, ca naratiune, textul ar putea fi chiar impecabil pentru un necunoscator care-l aude pentru prima oara.Numai ca reprezentatul guvernului a omis, curios, un amanunt de mare importanta si deosebit de sugestiv, in opinia mea. Respectiva batalie a fost pierduta pe o lipsa de procedura. Altfel spus, n-a fost vorba de nici o confruntare, pentru ca argumentele nici n-au putut fi prezentate judecatorilor. Pentru un

motiv aproape dezarmant: actiunea cu pricina fiind introdusa mai tirziu decit prevede Legea Contenciosului Administrativ. Desi stia foarte bine acest lucru, (cel putin jenant, de altfel pentru institutia care reperezinta executivul suprem al unei tari) omul aflat pe pozitia numarul unu de putere politica in Vrancea s-a facut ca-l uita, de parca n-ar fi existat. De ce, oare? Poate ... pentru autoprotectie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.