Opinii

Procesul bascaliei de coruptie de la Judecatoria Focsani

Corneliu Condurache
4 feb 2010 1406 vizualizări
Nu este dificil de concluzionat, mai ales daca avem in vedere ce s-a intimplat si la termenul de ieri al Procesului Coruptiei de la Consiliul Judetean Vrancea, ca acesta a ajuns un gen de bascalie de justitia practicata in Romania in general, si-n judetul nostru in particular.

Asa cum se stie, procesul avindu-i printre inculpati pe cinci actuali sau fosti demnitari ai CJ Vrancea (Ion Costeanu, Liviu Rusu, Valeria Teodorescu, Mircea Diaconu si Marian Oprisan) si un fost diriginte de santier (Valeriu Iacob) al lucrarilor finantate de aceeasi institutie, ce fac obiectului dosarului instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) s-a reintors la Judecatoria Focsani. Dupa ce fusese stramutat la Tribunalul Cluj de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a dispus rejudecarea sa la instanta de fond, iar Judecatoria Cluj, careia i-ar fi revenit aceasta sarcina, si-a autodeclinat competenta (spalindu-se pe miini de asemenea nerivnita obligatie), in favoarea Judecatoriei Focsani. Aici dosarul a ajuns la acelasi judecator care-l ingropase cu doi ani in urma, trimitindu-l pentru refacerea cercetarii penale la procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani. Banunind strategia inculpatilor, ieri nici macar procurorul DNA n-a mai considerat ca-i cazul sa fie prezent la sedinta de judecata. Avem deci de a face cu procesul bascaliei de coruptie de la Judecatoria Focsani. Nu in ultimul rind, in aceste circumstante, parerea unui cititor care a postat urmatorul comentariu pe forumul editiei on-line a Ziarului de Vrancea "Asta-i tara in care traim si trebuie sa intelegem ca legea nu este pentru orice persoana", pare una cum nu se poate mai pertinenta si la obiect.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 10 ore, 54 minute, 53 secunde
Dupa cum se vede acest dosar nu are nici o finalitate, ar trebui trasi la raspundere cei care l-au initiat si instrumentat iar inculpatii sa fie despagubiti moral si material. Astfel domni de la DNA citeste integral
, acum 739371 zile, 10 ore, 54 minute, 53 secunde
OK, v-ati aranjat apele cumva dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiti si nesimtiti.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.