Opinii

Raluca Dan, Ion Oprea si vina de prefect

Corneliu Condurache
3 feb 2010 1192 vizualizări
Ieri s-au perindat pe la Prefectura Vrancea doua grupuri de protestatari. Unul de la Nereju, care l-a reclamat pe actualul primar al comunei, social-democratul Ion Pauca, pentru refuzul de a-i pune in posesie, in ciuda hotaririlor judecatoresti ce le-au obtinut cu aceasta solutie referitoare la diverse suprafete de paduri mostenite

Cel de-al doilea grup a fost de la Mera.Acesta dupa ce a obtinut padurile, tot in baza unor hotariri judecatoresti precum cele invocate de nerejeni (si ca urmare a presiunilor facute de Prefectura, pe vremea cind prefectul judetului era PSD-ista Raluca Dan) a venit ieri sa reclame actualului prefect ,Directia Silvica (DS). Pentru ca tergiverseaza marcarile de arbori, iar ei nu pot sa inceapa taierile din padurile aflate acum in proprietatea lor. Din informatiile noastre, Oprea le-a spus nerejenilor ca asteapta explicatii de la Comisia comunala de fond funciar; iar pentru problema merenilor l-a contactat de fata cu ei pe unul din sefii DS. Este momentul sa ne amintim cum a reactionat Raluca Dan atunci cind merenii au venit anul trecut la Prefectura cu o problema asemanatoare celei cu care s-au prezentat ieri nerejenii in fata prefectului Ion Oprea. In primul rind l-a chemat pe primarul din Mera la ordine si a trimis de mai multe ori membrii Comisiei Judetene de fond funciar in comuna. "La locul cioatei" cum se spune. Ne place sau nu, prin astfel de metode poate nu prea comode, satenii din Mera veniti cu jalba-n protap la Prefectura si-au primit padurile (desi din comuna sint destule voci care pretind ca prin mijloace nu tocmai in regula). Iata, insa, ca nu de acelasi tratament am aflat ieri ca au avut parte satenii din Nereju pe vremea "prefectoratului" Ralucai Dan. Este greu de crezut ca fiind atit de vigilent in problema retrocedarilor de paduri, fostul reprezentant al Guvernului Romaniei in Vrancea sa nu fi auzit nimic de durerile nerejenilor. Similare, de fapt, cum am vazut, cu cele ale merenilor. Mai degraba probabil explicatia pragmatica din Vrancea reala sta in aceea ca la Nereju primar este un PSD-ist, in timp ce la Mera nu. Are ocazia sa repare tratamentul diferit al autoritatilor fata de proprii cetateni, incepind de ieri, prefectul Ion Oprea. Cu conditia sa demonstreze ca poate avea, in cazul mocanilor de la Nereju ce-si vor padurile inapoi, macar aceeasi "vina"â„¢"â„¢ pe care a aratat-o are Raluca Dan in cazul Mera. Numai de nu s-o dovedi la fel - vina despre care-i vorba-n propozitie - precum in cazurile Sandel Doaga-controlatul, a presupusei incompatibilitati a primarului de la Fitionesti, ori a banuitei uzurpari de calitati oficiale la care s-ar fi dedat aceeasi Raluca Dan, dupa ce nu mai era prefect de Vrancea (la intocmirea listelor cu presedinti si vicepresedinti ai sectiilor de votare din judet, pentru tinerea sub control a alegerilor prezidentiale de la sfirsitul anului trecut)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.