Opinii

Umilirea pitbullilor din CJ Vrancea

Corneliu Condurache
1 feb 2010 1269 vizualizări
Ultima sedinta a Consiliului Judetean a avut, printre altele, darul de ne arata de prin ce directie mai bate vintul prin politica vrinceana in privinta aliantelor locale.

Fie ca protagonistii recunosc sau nu deschis, este destul de usor de sesizat, daca se analizeaza ce s-a intimplat vineri la prima intrunire din 2010 a CJ, ca Alianta Social-liberala (coalizarea Partidului Social Democrat si a Partidului Conservator, acolo unde el exista, cu Partidul National Liberal) in Vrancea pare ca si batuta-n cuie. Nu lipsit de interes este, insa, si modul in care si-a facut simtita existenta asocierea mentionata. Astfel, folosindu-se de "biciul" Ralucai Dan - revenita-n postul de secretar al CJ, dupa ce a pierdut scaunul de prefect de Vrancea - PSD a umilit "cu succes" atit PD-L, cit si PNL. Punind consilierii judeteni ai celor doua formatiuni politice sa se incaiere intre ei precum pitbullii pe capul carora se pariaza in cazul sinistrelor lupte dintre ciini. Ca-i vorba de umilinta, ne-o demonstreaza subiectul sariturilor reciproce si a "infipului coltilor" prin beregate ale alesilor PNL si PD-L din miniparlamentul judetului. Concret, in discutie s-a pus dreptul democrat-liberalilor de a avansa o propunere pe buletinul de vot pe baza caruia urma sa fie desemnat cu votul consilierilor judeteni prezenti la sedinta de vineri, seful provizoriu al nou infiintatei Camere agricole in Vrancea. Cel mai vehement sustinator al teoriei schioape de logica si fara acoperire in regulamentul de organizare si functionare al miniparlamentului Vrancei, care pretinde-n rezumat ca dupa ce Raluca Dan a decretat "oprit" cronometrul, nici un ales judetean nu mai are dreptul sa faca vreo propunere (decit printr-un nou proiect de hotarire initat si aprobat in CJ, cu parcurgerea tuturor etapelor, deci imposibil de materializat in intrunirea ce-avea legatura cu subiectul) a fost consilierul PNL, Catalin Kanty Popescu. Cel care in 2006 a fost exclus din PSD - pe care-l reprezentase si ca parlamentar - pe motiv ca nu prea "avea sapca", iar operatiunea cu pricina nu i-a stirnit atunci prea mare satisfactie. Pai se poate umilinta mai mare pentru PD-L, care nu mai are dreptul nici macar la propuneri in CJ-ul scos "la instructie" de Raluca Dan, dar si pentru PNL, pus sa bage "pumnul in gura" fostilor colegi de suferinta si coalitie, mai viguros si fara argumente decit o practica PSD-ul?!


P.S 1)- Nu-i exclus ca la urmatoarea sedinta a CJ secretarul atoate-hotaritor, Raluca Dan, sa pretinda ca anumiti consilieri au dreptul sa vorbeasca in sedintele legislativului vrincean doar daca vin tunsi, au batista la ei si unghiile proaspat taiate. Iar Catalin Kanty Popescu s-o sustina fara rezerve. Prietenii stiu de ce?!


2)-Propunerea PSD^PNL pentru sefia provizorie a Camerei agricole judetene nou infiintate pare destul de bine aleasa, si probabil mai competitiva in comparatie cu cea a PD-L (caruia i-a expirat timpul si deci dreptul de a o mai face!). Nu-i de ignorat, insa, modul in care s-a decis ca ea sa fie impusa. Printr-o demonstratie de forta umilitoare atit pentru PD-L cit si pentru PNL si de o evidenta inutilitate (prin prisma eficientei politice, dar mai ales a atasamentului fata de acceptarea-n practica a valorilor si principiilor democratice), pentru PSD.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 15 ore, 12 minute, 40 secunde
Dl. Condurache, tin sa va multumesc pt. inpartalitatea de care dati dovada si pt. consecventa dv. de a ne tine la curent cu ce se intimpla in judetul nostru, dar totusi am rugaminte sa nu mai tineti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.