Opinii

Sorina Placinta - incompatibilitate, conjunctura, sau atac preventiv?

Corneliu Condurache
29 ian 2010 1513 vizualizări
Reapare pe tapet problema presupusei incompatibilitati pe o perioda de citeva luni a senatorului de Vrancea si fostului ministru Sorina Placinta.

Prima data subiectul a fost discutat imediat dupa numirea parlamentarului autohton in functia de ministru al tineretului si sportului, ca urmare a unor dezvaluiri jurnalistice. Si s-a constituit in primul semn ca orice promovare intr-o functie publica de asemenea nivel presupune riscul de a fi in centrul atentiei opiniei publice. Inclusiv prin astfel de cotrobaieli in zonele afacerilor demnitarului, necunoscute votantilor de rind. Ieri tema a fost readusa in discutie de catre un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate (cunoscuta ANI in varianta prescurtata). In editia de astazi a Ziarului de Vrancea puteti citi atit comunicatul ANI, cit si replica Sorinei Placinta. Oricum, verdictul final va fi al procurorilor urmat de cel al judecatorilor, daca va fi cazul. Si ar trebui demonstrata omisiunea (daca a existat, pentru ca senatorul sustine ca-i vorba doar de o neintelegere - probabil a celor de la ANI - care nu-i greu de lamurit), cu rea-credinta a Sorinei Placinta, reiesita din declaratiile sale de avere si interese depuse in 2008 la preluarea mandatului de parlamentar si-n 2009, dupa ajungerea in postul de ministru. Deocamdata, asa cum ne-am obisnuit ca nimic sa nu fie intimplator in politica romaneasca, as mentiona variantele despre care se discuta ieri, imediat dupa aparitia stirii despre presupusa imcompatibilitate a parlamentarului vrincean. Pe la Bucuresti s-a auzit vorbindu-se ieri, inclusiv la unele televiziuni cu acoperire nationala, despre banuieli legate de o echilibrare politica (putere-opozitie) a dosarelor scoase la inaintare de ANI, cu intentia de "a da bine" inaintea apropiatei aparitii a unui nou Raport pe Justitie al Uniunii Europene despre Romania, cu scopul ridicarii monitorizarii pe acest domeniu. La nivel local circulau intens ipoteze cu referire la plata unor posibile polite legate de transarea zonelor de influenta in PD-L, in asteptarea alegerilor din organizatia judeteana, precum si a Conventiei Nationale (de fapt Congresul) a formatiunii politice cu pricina, aflat si el in pregatire. Dar si a unor "catalizatori" pusi in ciculatie din zona organzatiilor vrincene ale formatiunilor politice care vad in Sorina Placinta un potential concurent periculos la viitoarele competetii electorale ce vor pune-n joc fotolii cu miza in judet. De genul celui in care va sta presedintele Consiliului Judetean din urmatorul ciclu electoral. Timpul ne va dovedi cine si de ce are dreptate.


P.S .Tacere totala a ANI in schimb despre incompatiblitatile vechi si actuale ale consilierului judetean Victor Roman; ca si smecheriile cu trecerea averilor impresionante pe numele mamelor pensionare care sint OK, si nicidecum de nasul "infundat" al ANI.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 15 ore, 21 minute, 43 secunde
MAI DOMNU CONDURACHE DUMNEATA LA CATI OAMENI DAI DE LUCRU? CE COTIZATII DAI LA STAT? FRAIERE.ESTI INVIDIOS PE OAMENII CARE SE DESCURCA.
, acum 739392 zile, 15 ore, 21 minute, 43 secunde
NU cred ca Simona nu-si cunoaste averile,nu stie sa completeze o Declaratie de Avere, cred ca sufera de o incompetenta crasa! Daca nu si-a completat personal Declaratia de avere- e penala. Dar ce citeste integral
, acum 739392 zile, 15 ore, 21 minute, 43 secunde
Cum ai zis ? Si-a radiat doctorii de 5,5 milioane ? Vezi ce iese daca te enervezi ? Dar de ce esti puiule asa nervos ? Lasa ,bre,ca mai exista viata si dupa Oprisan .Aaa ,nu o sa mai stai degeaba pe citeste integral
, acum 739392 zile, 15 ore, 21 minute, 43 secunde
Esti tare nene, noapte buna!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.