Opinii

Vina greierelui

Corneliu Condurache
27 sep 2005 802 vizualizări
Fabula cu greierele si furnica are, desigur, semnificatiile ei aparte la romani, pentru ca altfel ea n-ar mai fi aparut si circulat cu succesul cunoscut. In zilele noastre multe din invatamintele moralei din creatia susamintita, dar si din altele situate prin aproximativ acelasi registru, pot fi regasite mai cu seama in cazulsocietatilor de interes local, menite sa asigure utilitatile indispensabile vrincenilor in prag de iarna.

Si-n cazul acestora, desi politicienii au promis marea cu sarea prin campaniile electorale de anul trecut, ajungem acum la paradoxul sa constatam adevarate minunatii. Cum ar fi aia ca, iata, gigacaloria

ENET ajunge a fi comparabila ca si costuri cu energia termica produsa de aparatele de aer conditionat! Bineinteles ca nu mai este nevoie sa cugetam prea mult si adinc cui trebuie sa multumeasca focsanenii de rind (implorati, cum spuneam nu cu mult timp in urma, sa iasa la vot ca le va fi mai bine) pentru asta.

Iar alt amendament demn de luat in seama ar fi ca locuitorii celorlalte orase din judet, ca sa nu ne mai incarcam de griji pentru amaritii din mediul rural, ori pentru cei ramasi fara acoperis deasupra capului dupa inundatiile din aceasta vara, ar putea avea o soarta si mai crunta. Fie si numai daca ne amintim de celebrele sisteme primitive cu "oala minune", praticate de locatarii ajunsi in anii trecuti la limita disperarii prin blocurile din Adjud, n-ar trebui mestesugite din vorbe alte prea multe si complicate explicatii.

Singura salvare ar putea veni, si s-asteapta cum nu-i dificil de banuit din nou, de la cel responsabil cu iarna. Numai ca, parca si el se mai poate cite odata minia pe.....indolenta "greierelui".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.