Opinii

Lozinci de dupa vacanta, marca Oprisan

Corneliu Condurache
15 ian 2010 1286 vizualizări
Prima dovada concreta ca Marian Oprisan s-a intors din concediul de sarbatori a aparut ieri: un drept la replica la un articol din editia din aceeasi zi a Ziarului de Vrancea! In el, liderul Partidului Social Democrat Vrancea si presedintele Consiliului Judetean prezinta un rationament fals drept adevar absolut, de tipul crede si nu cerceta .

Vezi-Doamne, faptul ca el fiind "ales prin vot direct de cetateni, nu poate influenta nici o instanta de judecata din Vrancea, cum nu o poate face nici un cetatean al judetului". Ambele afirmatii sint in opinia mea simple lozinci de politician. Ma voi referi, insa, din motive nu greu de inteles in continuare, doar la prima. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie(ICCJ) - instanta suprema a Romaniei in domeniu - au fost, de plida, de cu totul alta parere decit sustine Marian Oprisan in textul dreptului la replica amintit. Facindu-si cunoscuta opinia respectiva clar si concis intr-o decizie judecatoreasca definitiva si executorie. Astfel, magistratii ICCJ au considerat ca din contra, seful PSD si al CJ Vrancea poate influenta judecarea corecta si impartiala a unui dosar in care-i implicat personal (avind drept obiect recursul inaintat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la solutia Judecatoriei Focsani in dosarul coruptiei de la CJ Vrancea instrumentat de ei), si au stramutat cauza. De la Tribunalul Vrancea, la Tribunalul Cluj. Redactorii Ziarului de Vrancea in articolul aparut in editia de ieri ce l-a deranjat pe liderul social-democratilor vrinceni n-au prezentat decit precizarile textului incheierii de sedinta de la Judecatoria Cluj. In care magistratii acestei instante s-au pronuntat ca Marian Oprisan nu poate influenta judecarea corecta a dosarului sau, instrumentat de procurorii DNA, la Focsani, desi cum am aratat mai sus judecatorii instantei supreme hotarisera cu totul altceva. E drept, referindu-se la judecatorii Tribunalului Vrancea, nu la cei ai Judecatoriei Focsani. De aceea si titlul articolului a fost in concordanta cu solutiile judecatoresti invocate: "Oprisan are pile la Tribunal (n.r Vrancea), la Judecatorie (n.r Focsani) nu!" Restul sustinerilor cel putin neelegante ale lui Marian Oprisan la adresa jurnalistilor de la Ziarul de Vrancea din dreptul la replica de ieri au exact aceeasi acoperire in realitate ca si lozincile contrazise de judecatorii Instantei Supreme Judecatoresti a Romaniei prin solutia definitiva susprezentata. Si in consecinta, nu merita vreun comentariu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.