Opinii

Rasturnare spectaculoasa de situatie - de urmarit efectele!

Corneliu Condurache
26 sep 2005 764 vizualizări
Ce parea la sfirsitul saptaminii doar o varianta cu putine sanse de reusita iata ca s-a intimplat. A cazut aranjamentul care fusese, probabil, imaginat pentru a fi pus in practica la alegerile organizatiei municipale Focsani a Partidului Democrat.

Acestea chiar s-au tinut intr-adevar, conform celor observate de redactorul "Ziarului de Vrancea". Fara modestie: rasturnarea spectaculoasa de situatie trebuie privita si ca o victorie a presei, care nu s-a sfiit sa spuna lucrurilor pe nume si sa dezvaluie scenariul straveziu care fusese gindit in spatele usilor inchise.

El ar fi fost menit sa transforme intr-o formalitate plicticoasa, cu final dinainte anuntat, actiunea democratilor focsaneni de simbata de la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia". Numai ca, asa cum se intimpla uneori in viata, "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg". Se iveste cu aceasta ocazie, intre altele, un semn care nu-i putin lucru. Organizatia locala a unui partid din spectrul politic vrincean al momentului, cu nepermis de multe si vizibile indicii ca deja uitase surprinzator de repede ceea ce promisese cu numai un an in urma prin campaniile electorale sau cind era in opozitie, pare a avea din nou o sansa. Sa arate, de exemplu, ca nu-i posibil sa fie confiscat prin metode si procedee nu cu mult

diferite de ale "partidului-stat" pe care le si combateau vehement membrii sau sefii sai in perioada cind erau in opozitie. Si sa demonstreze ca poate exista si functiona intr-adevar in Focsani si-n Vrancea, pentru a cauta sa implineasca cit de cit promisiunile asumate de candidatii sai in vremea cind cereau voturile alegatorilor, refuzind doar rolul de vehicol pentru aranjamentele unora (cum pare a fi devenit tot mai evident, cel putin in judetul nostru, de cind au ajuns la putere). Constind in vesnicele si mult

prea rivnitele scaune caldute, comisioane grase ori afaceri manoase. Solutia iesita dupa alegerile de simbata, din sala mare a Ateneului, atentie!, nu-i obligatoriu una cistigatoare. In primul rind, cel care a iesit victorios ar trebui sa fie primul constient de acest adevar. Ca, in afara de probabilele reactii ostile din partea unora dintre invinsii de simbata, odata urcat in sa trebuie sa fie capabil, cum se spune in popor, "sa-i dea calului si sa manince". E posibil sa nu fie usor, iar drumul sa nu fie presarat numai cu flori, dar poate chiar merita. Mai trebuie spus ca varianta-surpriza pe care putini dintre membrii organizatiei Focsani a Partidului Democrat o mai credeau posibila simbata dimineata, ar mai putea avea un efect. Sa inlature senzatia de anchilozare si confiscare (descurajanta, deranjanta si demobilizatoare mai ales pentru membrii sai) a unei formatiuni politice care ar fi manifestat evident astfel de tendinte daca ar fi iesit planul urzit initial. Cel ce parea batut in cuie pina in ultimele clipe dinaintea alegerilor.

Rasturnarea spectaculoasa de situatie de simbata, daca va fi tratata cum se cuvine si s-ar trage in urma ei invatamintele necesare, ar putea fi mai mult decit utila in primul rind formatiunii politice cu pricina: Partidului Democrat. E de urmarit ce se va intimpla in continuare.


P.S. Tabara cistigatorului de simbata, in batalia data in organizatia Focsani a Partidului Democrat s-ar putea, totusi, confrunta cu un handicap pe care va trebui sa-l gestioneze inca din start. Scurgerea de informatii din fieful principalului adversar din spectrul politic local. Interesant de vazut si descifrat urmatoarele miscari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.