Opinii

Masinarii functionale sau obiecte pur decorative?

Corneliu Condurache
24 sep 2005 748 vizualizări
Dupa cum a aratat ultima conferinta de presa a Aliantei "Dreptate si Adevar" Vrancea, nu-i exclus ca mediatizatul crivat, despre care au scris ziarele centrale in ultimele zile ca bate cu putere pe la Bucuresti, sa fi inceput a adia corespunzator si prin judetul nostru.

Daca acum doua saptamini Vraciu, Sapunaru si Momanu erau prezenti unul linga altul la intilnirea cu jurnalistii locali, saptamina trecuta au putut fi vazuti doar primii doi. Iar ieri, linga prtatorul de cuvint Eduard Lambrino a luat loc numai vicepresedintele Nini Sapunaru. Pe linga raceala impusa de evolutia evenimentelor intre PNL si PD la centru, unde se vede cu ochiul liber cum cele doua partide au luat-o pe carari diferite, perioada alegerilor interne in cele doua filiale din Vrancea reprezinta un alt motiv de confruntare surda si dezbinare. La PNL, disputa hotaritoare se va da, se pare, intre Sapunaru, care si-a anuntat oficial intentia de a prelua friiele organizatiei judetene si Manole Merchea, cel care cu putin timp in urma pierdea sprijinul politic al partidului a carui sefie si-o doreste acum cu ardoare. Dar aceasta n-ar fi nici prima, nici ultima curiozitate ce pare a se manifesta zglobie in spectrul politic bastinas. La PD nu-i defel exclus ca lucrurile in privinta alegerilor pentru organizatia municipala Focsani de astazi sa fie transate, dupa cum se aude, inclusiv cu sprijinul neprecupetit al unor militanti suficient de activi pina nu demult prin PSD. Ce este poate cel mai curios si-i valabil pentru ambele formatiuni politice aflate de zece luni la putere este altceva: lipsa preocuparii celor aflati acum la cirma lor de a le face prezente si functionale pe teritoriul judetului. Desigur, cei mai indreptatiti sa emita aprecieri referitoare la asemenea aspecte sint in primul rind membrii obisnuiti ai PNL si PD. Mai ales daca din acest punct de vedere exista diferente in viata interna a respectivelor formatiuni fata de perioada in care erau in opozitie, clamindu-se hartuite si oprimate. Privita din afara, situatia nu este nicidecum una optimista. Ramine insa intrebarea: pe ce constructie isi sprijina oare ascensiunea din actuala pozitie sefii celor doua partide, propulsati in posturi caldute de parlamentari? Sau strategia este doar una comoda, de tipul: "Traieste-ti clipa! Ce ramine in urma nu intereseaza prea tare"?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.