Opinii

Cine-i de vina ?

Corneliu Condurache
19 sep 2005 779 vizualizări
Un trist eveniment menit sa marcheze profund comunitatea in care traim ne aduce inca o data-n atentie pe neasteptate realitati dure.

Un trist eveniment menit sa marcheze profund comunitatea in care traim ne aduce inca o data-n atentie pe neasteptate realitati dure.

Pe care iata ne este dat sa nu le vedem numai la televizor sau in filme si sa le si traim aievea. O crima care-i va ingrozi in mod sigur pe multi dintre noi, in urma careia si-a gasit sfirsitul un copil de numai 16 ani!

Sint din nou momente cind statisticile politiei privind siguranta cetateanului, care-n hirtii au mereu indici mai buni si linistitori, dar si poate clipele de relaxare sau indiferenta in supravegherea propriilor copii, aduc fiori reci pe sira spinarii multor vrinceni. Apoi se asterne eterna uitare si, minati de grijile zilnice tot mai multe si complicate, trecem astfel de triste intimplari in zona indiferentei noastre cea atotcuprinzatoare de parca n-a fi fost. Pina auzim inmarmuriti despre o alta intimplare precum cea pe care "Ziarul de Vrancea" o prezinta astazi. La ritmul infernal in care am ajuns sa ne ducem existenta ea se poate, din nefericire, repeta oricind si cu oricine.

Aflam doar muti de uimire si vesnic neputiinciosi despre o ruda sau cunostinta apropiata, un semen al nostru oarecare: a dat nenorocirea peste el !

Atunci meditam cit valoreaza procentele acelea masluite privind siguranta cetateanului dar si falsele ordini de prioritati pe care le gasesc parintii ca alternativa supravegherii celor care pot plati cu sacrificiul suprem astfel de scapari pasagere ale celor mari.

Cine-i de vina?

Pentru ca raspunsul cel mai la indemina ar putea fi, din pacate: suntem toti. Ingrozitor !


P.S.: Ca o trista coincidenta, in editia sa de simbata-duminica,

"Ziarul de Vrancea" a scris despre "Ritualuri barbare de initiere" desfasurate cu "bobocii" chiar de la liceul unde invata nevinovata victima a tragediei prezentate astazi.

Posibila alerta maxima si printre educatorii de acolo !


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.