Opinii

Raspunsuri nedistorsionate

Corneliu Condurache
16 sep 2005 680 vizualizări
Desi, conform cotidianului "Gindul", era anuntat in anumite cercuri din interiorul Partidului Democrat ca va fi unul dintre cei afectati de remanierea mica, inca nu se stie cu certitudine care va fi soarta prefectului de Vrancea, Ion Oprea.

Desi, conform cotidianului "Gindul", era anuntat in anumite cercuri din interiorul Partidului Democrat ca va fi unul dintre cei afectati de remanierea mica, inca nu se stie cu certitudine care va fi soarta

prefectului de Vrancea, Ion Oprea. Se poate sa fi scapat de aceasta data, insa nu-i foarte sigur. Nu se stie nici ce rol ar fi jucat in aceasta ecuatie sustinerea fara rezerve din partea sefilor locali ai Aliantei D.A..Legat de aceastia si de flerul lor insa, n-ar fi poate tocmai fara semnificatie sa ne amintim: ei l-au girat pina in ultima clipa,depasind chiar nu putine limite politice ale decentei, si pe Manole Merchea, inainte de a fi debarcat din scaunul de subprefect.

Problema reala este, insa, alta. Si la ea ar fi bine sa se raporteze responsabilii de soarta gruparii de forte politice aflate acum la putere.

S-a ridicat sau nu reprezentantul guvernului in judet la nivelul exigentelor pe care le-ar fi presupus macar o parte din promisiunile electorale ale campaniilor anului 2004?

Pentru a afla raspunsul cit mai fidel si nedistorsionat la astfel de intrebari, ce-ar cam fi timpul sa fie puse la 9 luni de la preluarea haturilor puterii, poate ar fi fost nimerit ca Jan Vraciu si Corneliu Momanu sa o fi luat catinel prin localitatile judetului. Si, ajungind prin propriile organizatii, daca nu pe la oamenii de rind, sa intrebe ce pareri au vis a vis de prestatia de pina acum a lui Ion Oprea.

Dupa ce se vor fi dumirit, alte indicii, cam din aceeasi categorie, ar fi posibil sa fie obtinute si din alte surse. Cum ar fi analiza atenta a unor intimplari mai recente, petrecute in viata comunitatii de soarta

careia este responsabil (cel putin in privinta garantarii aplicarii corecte a legilor in vigoare) actualul prefect al Vrancei.

Intre acestea n-ar fi rau sa gasesca cineva raspunsuri la intrebari de tipul:

Unde se mai poate intimpla, de exemplu, ca nici una dintre autoritatile in drept sa nu aiba macar curajul sa-l intrebe pe Gigi Becali de ce s-a apucat de construit fie si case pentru sinistrati pe

terenul de la Vulturu, fara a avea autorizatii de constructie? Si, nu in ultimul rind, ce semnificatie poate fi atribuita faptului ca, ajuns la Botirlau, in prezenta primarului si viceprimarului de acolo,a fost necesar ca insusi Ion Oprea sa se apuce de descarcat materialele de constructii trimise de guvern sinistratilor, pentru a impulsiona respectiva actiune?


P.S. Nu-i defel lipsita de importanta nici infringerea usturatoare pe care Ion Oprea a inregsitrat-o in justitie in fata lui Marian Oprisan in actiunea "Drumuri si Poduri".

Cine are urechi de auzit, dintre politicienii responsabili ai puterii locale, ar trebui sa auda!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.