Opinii

Posibile aliante politice vrincene

Corneliu Condurache
22 dec 2009 1354 vizualizări
O alta problema care se pune acum, dupa ce rezultatele alegerilor prezidentiale sint cunoscute, este cea referitoare la cum se vor alia pe plan local filialele partidelor parlamentare.

Mircea Geoana, perdantul scrutinului din 6 decembrie 2009, dadea ca sigura intr-o declaratie de saptamina trecuta refacerea in judete a aliantelor dintre Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal. Vestea are suficienta credibilitate. Fie si daca ne gindim la angajamentul fara rezerve manifestat de seful liberalilor autohtoni si al oamenilor sai de incredere din staff-ul PNL Vrancea pentru sustinerea lui Mircea Geoana in turul al II-lea al alegerilor pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni. Asa cum s-a vazut, semne ca o astfel de coalitie locala poate functiona fara probleme in judet au existat tot in campania electorala pentru turul al II-lea al prezidentialelor. Cind in Consiliul Local Focsani primarul Decebal Bacinschi si-a trecut proiectul de hotarire cu imprumutul de 24,5 milioane de lei pentru reparea strazilor din municipiul resedinta de judet cu votul alesilor PSD^PNL din miniparlamentul mentionat. Si in sedinta Consiliului Judetean Vrancea de saptamina trecuta liberalii au votat cot la cot cu social-democratii, intarind inca o data pe aceste plaiuri alianta anuntata de Mircea Geoana. In ce priveste o posibila alianta PNL-PD-Lin Vrancea despre care aminteste Alin Trasculescu, liderul democrat-liberalilor vrinceni, intr-o declaratie din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, ea este mai putin probabila decit prima (PSD-PNL). Cel putin atit timp cit Nini Sapunaru detine sefia PNL Vrancea, iar la Bucuresti Crin Antonescu presedintia PNL; Nini Sapunaru nepredind "haturile" PNL Vrancea altfel decit prin promovare intr-o asemenea "arhitectura" a puterii liberale. Revenind, singurul care ar putea intirzia in Vrancea "punerea in brazda" - mai adinc decit pina acum - a aliantei PSD-PNL este se pare Marian Oprisan, seful social-democratilor bastinasi. Acesta i-ar trage astfel "frina de mina" lui Mircea Geoana in timpul mersului, sperind sa-l aduca la "volanul" PSD-ului central pe "fratele" Miron Mitrea (al carui sustinator a aratat inca o data ca este).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.