Opinii

Instantanee politice vrincene post-prezidentiale

Corneliu Condurache
21 dec 2009 1132 vizualizări
Dupa ce alegerile prezidentiale au trecut, ramine de urmarit si constatat modul in care se pozitioneaza principalele forte politice din Vrancea fata de noua realitate

Cum am vazut deja, unul dintre politicienii autohtoni cel mai grabit sa se pozitioneze fata de noua arhitectura a puterii - atit din propriul partid, cit si de la nivel national - se dovedeste a fi seful filialei Vrancea a Partidului Social Democrat, Marian Oprisan. Explicatiile unei asemenea atitudini nu-s greu de banuit. In PSD acesta este unul dintre purtatorii de mesaj ai vechiului si statornicului sau prieten si colaborator, "fratele" Miron Mitrea, care la rindul sau n-a facut un secret din "infigerea dintilor in beregata" lui Mircea Geoana. Avansurile lui Oprisan la adresa lui Traian Basescu si a conducerii centrale a Partidului Democrat-Liberal nu-s nici ele greu de descifrat. Baronului de Vrancea nu-i place nici acum, la fel cum nu i-a placut vreodata in ultimii ani, sa se puna rau cu diriguitorii bugetelor publice guvernamentale. La liberali, desi primarii din judet cerusera imediat dupa aflarea rezultatelor alegerilor prezidentiale intrarea la guvernare, vocea lui Nini Sapunaru n-a parut a se auzi atunci cind s-a pus o astfel de problema in forurile nationale ale Partidului National Liberal din ultima perioada. Mai ramine acum de vazut cum se vor pozitiona sefii PNL Vrancea fata de ultima afirmatie a lui Mircea Geoana, trecuta oarecum in anonimat de viscolele saptaminii trecute. Fostul candidat PSD la prezidentialele recent transate (nu in favoarea sa, cum se stie) dadea ca sigura refacerea in judete a majoritatilor PSD - PNL. In Vrancea chiar daca asemenea aliante n-au fost proclamate oficial, dupa cele mai recente voturi din Consiliul Local Focsani si Consiliul Judetean Vrancea, nu-i exclus sa le descoperim "infiripate" ori pe cale de a se manifesta. La Partidul Democrat-Liberal Vrancea, dupa "mahmureala" post-victorie este probabila o mare aglomeratie de "viteji de dupa razboi". Care vor "cite ceva" fiindca "au luptat". Cum de regula inevitabil "cererea" este mult mai mare decit "oferta" in astfel de cazuri din viata politica a Romaniei reale, putine partide depasesc cu capul pe umeri si fara costuri politice asemenea situatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.