Opinii

Periculoasa betie a succesului

Corneliu Condurache
11 dec 2009 1371 vizualizări
Prestatia filialei Vrancea a Partidului Democrat-Liberal la scrutinul pentru turul al II-lea al alegerilor prezidentiale poate fi privita si analizata din doua unghiuri

Dinspre partea plina a paharului, PD-L a obtinut pentru Traian Basescu in Vrancea, contra unei puternice coalitii de partide (PSD-PNL-UDMR-PRM-PNG), un procent de aproape 45% din voturi. Merita subliniat, cel mai mare reusit in ultimii ani in judet la diversele tipuri de alegeri de catre formatiunea politica despre care-i vorba. In acest sens, ingroparea securii razboiului - atita cit a fost - intre sefii democrat-liberalilor vrinceni pe perioada campaniei electorale pentru prezidentiale pare a nu fi ramas fara efect. Dinspre partea cealalta, mai putin triumfalista, PD-L ar trebui sa fie constient ca n-a reusit inca sa-si faca structuri viabile si functionale decit in foarte putine zone din judet. In acest sens, iesirea publica din ultimele zile prin care din staff-ul partidului se ameninta deja cu decapitarea a doi primari din cei opt pe care PD-L ii are (pe motiv c-au obtinut rezultate nesatisfacatoare pe 6 decembrie 2009) este cel putin neinspirata ca strategie politica. In primul rind, pentru ca primarii nu pot fi in nici un fel "decapitati" pe parcursul mandatului. In al doilea rind, conducerea PD-L Vrancea trebuie sa evalueze cit i-a ajutat pe respectivii primari pentru a avea apoi argumente in baza carora sa le poata cere plata cu aceeasi moneda. Citeodata betia succesului poate fi la fel de periculoasa ca si depresia esecului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.