Opinii

Suspiciuni de potlogarii electorale

Corneliu Condurache
7 dec 2009 1334 vizualizări
Dupa o anticampanie electorala (pentru ca acesta pare a fi termenul cel mai corect, referitor la ce am asistat in ultimele saptamini) probabil una dintre cele mai murdare din ultimii 20 de ani, presarata mai ales cu indemnuri la ura intre sustinatorii cadidatilor ramasi in cursa, cu acuzatii dar si reclamatii referitoare la oferirea de mita electorala, manipulare, amenintari, juraminte pe biblie, distrugerea arsenalului de propaganda al adversarului, Vrancea a mai beneficiat si de alte ingrediente

Si nu-i vorba doar de sinistrele pliane cu cap de mort ce-au impinzit deunazi Focsanii. Dupa ce presedintii si vicepresedintii celor 430 de sectii de votare din judet au fost stabiliti cu banuieli legitime de uzurpare de calitati oficiale (de catre un prefect care s-a dat drept ocupant al acestei demnitati, dupa ce sint date certe ca n-o mai detinea) cu doua zile inaintea campaniei electorale 500 de membri ai birourilor sectiilor de votare din partea unor partide politice au fost inlocuiti brusc. Este vorba, cocret, de partidele care nu mai aveau in cursa candidati in turul II, si care si la primul tur erau stiuti ca sint in realitate reprezentanti ai altor formatiuni politice decit ceele in care apareau in documente (UDMR, Partidul Ecologist dar si PNG si chiar PRM inexistenti sau aproape absenti ca structuri politice in Vrancea, dar folositi drept paravan pentru alte partide care "conteaza"). Acestia au lasat pentru scrutinul de ieri in sectiile de votare din judet locul oamenilor Partidului Social Democrat. S-a ajuns, astfel, la turul II ca marea majoritate a sectiilor de votare din judet in afara presedintilor si vicepresedintilor sa aiba si toti ceilalti membri in afara de unul (reprezentantul Partidului Democrat-Liberal) sustinatori ai candidatului PSD. Lupta pentru suprematia totala a continuat chiar si-n ziua scrutinului, scandalul retragerii acreditarilor de observatori ai alegerilor reprezentantilor unei organizatii neguvernamentale incadrindu-se in aceeasi strategie de control autoritar al birourilor sectiilor de votare. Cit au influientat o asemenea stuctura si-o astfel de tactica electorala in final rezultatul votului in Vrancea este, desigur, greu de stabilit cu precizie. Daca n-ar fi existat, insa, intentii necurate, nu s-ar fi uzat, probabil, cu asemenea inversunare si determinare de manevrele susmentionate. De aceea, de oriunde te-ai uita, scrutinul de ieri miroase in Vrancea, dinspre protagonisti, (fortele politice competitoare) a suspiciuni de potlogarii electorale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.