Opinii

Concluzii din procente

Corneliu Condurache
25 nov 2009 1056 vizualizări
Desigur, analizele pe marginea rezultatelor obtinute in primul tur al alegerilor prezidentiale in Vrancea cad mai ales in sarcina partidelor politice competitoare in acest scrutin.

N-ar strica, poate, sa ne reamintim o data ajunsi la un asa subiect, ce si-au propus public respectivele forte politice inaintea intrarii in campania electorala. Daca Partidul Democrat-Liberal vorbea despre un plan de macar 35% pentru candidatul sau Traian Basescu in primul tur, a obtinut aproape 30%. Partidul National Liberal isi asezase tot atunci stacheta pentru Crin Antonescu la cel putin 25% si-a constatat ca n-a putut face fata decit la cam 17% pe 22 noiembrie 2009. In fine, Partidul Social Democrat nu a facut publice cifrele pe care si le-a fixat pentru Mircea Geoana in turul I in Vrancea si a obtinut 42,5%. Cu procente suficiente peste adversarii sai, dar destul de departe de locul intii la nivel national pe care si-l auto-impuneau sefii social democrati vrinceni cu etuziasm nedisimulat alta data. Daca in privinta PSD-ului alte observatii in afara celor susmentionate nu sint importante, despre celelalte "performante" s-ar impune citeva consideratii. PD-L a demonstrat prin rezultatelor obtinute efectul lipsei de preocupare pentru crearea unor structuri functionale in teritoriu, desi este de aproape 11 luni la putere. Daca in comune precum Vrincioaia -17,85%; Timboiesti-17,46%; Spulber-16,46%; Ploscuteni-16,25%; Nistoresti-17,9% desi inacceptabila ca justificare, ar putea fi invocata drept cauza a inexistentei respectivelor structuri detinerea fotoliilor de primari in comunele cu pricina de catre membri PSD, situatia apare si mai dezastruoasa din punct de vedere al procentelor obtinute in primul tur al alegerilor prezidentiale de catre PD-L Vrancea in citeva comunitati cu primari PNL. Ce fel de structuri ar putea cineva pretinde ca are PD-L la Anderiasu de Jos cu 11,37%, procente obtinute acolo duminica pentru Traian Basescu? La fel la Slobozia Bradului -10,15%, Homocea-17,46%, Reghiu-17,66%. In schimb a fost mai importanta pentru strategia de campanie a partidului portocaliu din Vrancea batalia pe "ciolanele" din deconcentratele judetului. Se cam vede inca o data clar de ce "n-are ursu (din PD-L bineinteles) coada"! Despre PNL, la numarul insemnat de comune din judet cu primari proprii in care a pierdut duminica Crin Antonescu in favoarea lui Mircea Geoana de la PSD, se poate trage o singura concluzie. Nini Sapunaru anticipa inca din campania electorala intelegerea PSD-PNL de dupa turul I. Vizionar politician!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.