Opinii

Socoteli despre eficienta electorala a partidelor din Vrancea

Corneliu Condurache
24 nov 2009 1259 vizualizări
Dupa fiecare tip de alegeri, cind urnele se deschid si se incheie numaratoarea voturilor, incep analizele. In privinta neregulilor, desi in Vrancea au fost destule si de aceasta data, ele nu au parut, totusi, mai numeroase si nici mai de amploare in privinta influentarii rezultatelor finale decit in scrutinurile anterioare ce s-au derulat in judet

Acceptind din acest punct de vedere ca n-am avut de aface cu schimbari majore, este poate mai nimerit pentru a cintari eficienta partidelor de pe aceste meleaguri la scrutinul de duminica, de trecut in revista rezultatele din comune si orase in care a cistigat cu doua zile in urma alt candidat decit cel de culoarea politica a primarului respectivei comunitati. Situatia se prezinta cam astfel: PSD a pierdut la Focsani (la diferenta mica, e adevarat) si Pufesti in favoarea lui Traian Basescu, candidatul PD-L. PD-L a pierdut la Tifesti, Cimpuri si Soveja, unde are primari teoretic portocalii, in dauna lui Mircea Geoana, candidatul PSD. PNL a suferit cele mai multe deraieri de pe linia partidului. Astfel, la Dumitresti, Mera, Brosteni, Vizantea Livezi, Balesti, Homocea, Vintileasca a iesit invingator candidatul PSD la fotoliul de la Cotroceni iar la Marasesti si Jitia cel al PD-L. Daca mai luam in considerare ca filialele PNL si PD-L din Vrancea au obtinut pentru candidatii lor procente sub media nationala iar cea a PSD peste (cu mai bine de 10 procente) aveam suficiente elemente pentru a concluziona cine a fost si cine nu eficient din punct de vedere electoral pe 22 noiembrie in judet. Despre cauze, cu alta ocazie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.