Opinii

Listele la final, intrebarile continua

Corneliu Condurache
12 nov 2009 1502 vizualizări
Astazi ar trebui sa se desfasoare la sediul Tribunalului Vrancea asa-numita tragere la sorti a presedintilor si a vicepresedintilor sectiilor de votare din judetul Vrancea, pentru cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din 22 noiembrie si respectiv 6 decembrie.

In realitate, daca nu intervine vreo modificare de ultima ora, vom avea de a face cu o mascarada gindita si realizata de fostul prefect Raluca Dan. Cu intentia nu greu de sesizat de a-si favoriza, in scrutinul despre care-i vorba, propriul partid, care o promovase in postul de reprezentant la Guvernului Romaniei in Vrancea. Asa cum puteti afla din materialul referitor la acest subiect, ce apare in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, nu va fi nicidecum vorba de vreo tragere la sorti. Ci de simpla confirmare a unor nume trecute pe o lista a carei intocmire prezinta suspiciuni de nelegalitate si partizanat politic in favoarea Partidului Social Democrat din care provine fostul prefect (care a realizat operatiunea de intocmire a listelor buclucase). Manevra s-a putut realiza cu complicitatea sefului Autoritatii Electorale Permanente (fost membru ca si fostul prefect Raluca Dan in aceeasi formatiune politica, PSD) dar a fost girata, curios, si de presedintele Tribunalului Vrancea. Ajutata apoi sa ramina definitiva de nepriceperea combinata cu lipsa de curaj si agerime a actualului prefect, Ion Oprea. Acesta este pe cale - daca listele ramin ale Ralucai Dan, cum se contureaza cu mare probabilitate "" de a inregistra unul dintre cele mai rasunatoare esecuri ale noului sau mandat de reprezentant la Guvernului in judet. Nu-i mai putin adevarat ca si-n cazul intocmirii cu "marca" Oprea si aprobarii lor de catre "AEP lui Oprea" am fi avut de a face cu niste liste cu iz PD-L-ist in locul celor PSD-iste. In final, merita reamintita pozitia exprimata ieri in legatura cu listele in discutie de catre presedintele Tribunalului, Adrian Toni Neacsu. "Procedura tragerii la sorti, programata pentru data de 12.11.2009, ora 12.00, este practic imposibil de efectuat pentru toate sectiile de votare din judetul Vrancea. Va mai precizam ca un numar foarte mare de persoane trecute atit in listele avizate de AEP cit si in listele trimise in completare au facut obiectul unor suspiciuni publice privind neindeplinirea conditiilor legale pentru a ocupa functia de presedinte/loctiitor ai birourilor electorale, ceea ce face previzibila existenta unui numar foarte mare de contestatii asupra modului de formare a birourilor electorale" precizeaza seful Tribunalului judetean intr-o adresa plina de "ingrijorari" trimisa atit AEP, cit si Biroului Electoral Central. Se pune, desigur, intrebarea: cum de ce n-a observat, oare, amanuntele invocate in adresa mustind de "ingrijorare" Adrian Toni Neacsu la inceputul lunii octombrie 2009, atunci cind a semnat "ca primarul" listele Ralucai Dan?! Daca se confirma faptul ca una din cauzele esecului lui Ion Oprea de a inlocui listele Ralucai este aceea ca le-a intocmit prea tirziu pe ale sale (cu presedintii si vicepresedintii sectiilor de votare din judet pentru alegerile prezidentiale), prefectul actual are o uriasa problema. Pe care nu-i va fi defel usor sa o explice, dara-mi-te sa o rezolve.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 4 ore, 44 minute, 12 secunde
Lucrurile nu stau chiar asa. la Soveja, Plesa, falsul primar, primar al unora din Soveja, si-a pus pe la sectii oameni de-ai luio., iar ca sef peste ei tot un om de-al lui. Asa pregateste citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.