Opinii

Toader Ghetu si lupul

Corneliu Condurache
5 nov 2009 1299 vizualizări
Nu mai este deja o curiozitate ca in prelungita perioada electorala pe care o traversam protestele unor categorii sociale avind la baza diverse revendicari cunosc o efervescenta remarcabila.

Pe plan local, coordonarea aproape perfecta a solicitarilor financiare venite dinspre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Vrancea si apropierea campaniilor electorale sau a altor rafuieli cu iz politic a devenit si ea o obisnuinta. Anul acesta, apropiindu-se alegerile prezidentiale cu miza stiuta, regula nu avea cum sa fie incalcata. Astfel ca Toader Ghetu, directorul acestei institutii din subordinea Consiliului Judetean, striga-n gura mare dupa bani. "DGASPC trage un semnal de alarma si semnaleaza opiniei publice, institutiilor de stat implicate in asistenta sociala si protectia copilului, celorlalte institutii si structuri statale, faptul ca incepind cu luna noiembrie, datorita insuficientei resurselor financiare alocate prin buget, nu mai poate garanta asigurarea serviciilor sociale pentru beneficiari la nivelul standardelor aprobate". Nu este deloc imposibil ca multe din cererile lui Toader Ghetu sa fie reale si intemeiate. Numai ca, la fel ca in povestea "Petrica si Lupul", nu pot fi uitate demersurile anterioare ale aceluiasi personaj, ambalate in revendicari asemanatoare. In 2006, de exemplu, in vremea cind coalitia PNL-PD-PC din Consiliul Judetean urzea schimbarea lui Marian Oprisan din scaunul de presedinte al institutiei, "pac!" un protest al subordonatilor lui Ghetu taman in fata sediilor respectivelor forte politice. Prin care cereau amintitelor partide sa le fie platite salariile blocate de doua luni de catre CJ Vrancea. Pe atunci, unul dintre protestatari recunostea: "Noi nu am vrut sa venim aici, toti am fi vrut sa pichetam Consiliul Judetean pentru ca de la ei luam salariul, nu de la partidele politice. Dar trebuie sa venim cu totii aici ca sa ne pastram serviciul. Asta este, noi stim ca sintem cei manipulati. Daca nu veneam, ma dadea afara si nu am unde sa ma duc sa lucrez acum". Si tot cu acel prilej unul dintre liderii partidelor pichetate declara: "Cei care protesteaza sint doar o masa de manevra utilizata de Toader Ghetu, directorul institutiei. (...) Ghetu este fost securist despre care stim cu ce se ocupa". Si anul trecut, in preajma campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, subordonatii lui Ghetu erau in ample proteste. Analizind si rememorind toate astea,parca te cam duce gindul la cine "isi schimba parul, dar naravul ba".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.