Opinii

Sensurile giratorii din politica vrinceana

Corneliu Condurache
4 nov 2009 1074 vizualizări
In afara disputelor directe pe perioada campaniei electorale, fortele politice angrenate in scrutin ca si competitori mai duc o batalie, de multe ori cu implicatii considerabile in economia de ansamblu a confruntarii: in interiorul Biroului Electoral Judetean (BEJ).

Modul in care reprezentantii partidelor care compun respectivul organism isi exercita votul pe subiectul diverselor contestatii ce fac obiectul intrunirilor BEJ ofera de obicei indicii asupra aliantelor politice ale momentului. Practica demonstreaza daca astfel de intelegeri functioneaza apoi doar in birourile sectiilor de votare, sau se extind si se regasesc chiar in coalitiile post alegeri. Interesanta din acest punct de vedere a fost pozitionarea membrilor BEJ Vrancea la votul privind recenta contestatie inaintata de Partidul Democrat-Liberal in legatura cu prismele electorale apartinind Partidului Social Democrat (purtind pe suprafetele lor chipul cadidatului la prezidentiale, Mircea Geoana) si care au fost plasate in sensurile giratorii din Focsani. Contestatia PD-L cerea indepartarea panourilor electorale cu pricina, pentru ca acestea au fost amplasate fara autorizatie de constructie si fara acordul proprietarilor terenului (a spatiilor verzi din mijlocul sensurilor giratorii despre care-i vorba). Contestatia a cazut la vot cu scorul de 6 -4. Pentru respingere - deci pentru pastrarea panourilor pe spatiile verzi din sensurile giratorii "" si-au exprimat optiunea reperezentantii PSD, PNL, UDMR, ai Partidului verde si ceilalti doi judecatori desemnati de Tribunalului Vrancea in afara presedintelui BEJ, Viorel Voineag. In favoarea contestatiei PD-L (deci a inlaturarii prismelor electorale cu chipul lui Geoana din sensurile giratorii din Focsani) au votat in afara reprezentantului democrat-liberal si a presedintelui BEJ, judecatorul Viorel Voineag, omul PNG si cel al PRM. Interesanta, insa, si demna de retinut este justificarea votului presedintelui BEJ. Acesta explica in cuprinsul dispozitivului hotaririi mentionate faptul ca in conformitate cu prevederile legii, spatiile verzi puse la dispozitie pentru montarea panourilor trebuiau adjudecate prin licitatie, (nu printr-o conventie incheiata intre PSD si Primaria Focsani, chiar dupa intrarea in campanie pe 26.10.2009, asa cum au procedat primarul Decebal Bacinschi si partidul sau in cazul de fata), spre a fi utilizate cu destinatia publicitate electorala. Ieri, sesizind ca votul lor pro PSD s-ar putea sa nu dea foarte bine in ochii unei importante parti a propriului electorat, liberalii au inaintat si ei o contestatie cu acelasi obiect: panourile cu chipul lui Mircea Geoana amplasate in sensurile giratorii din Focsani, ivocind insa o alta incalcare a legii decit o facuse PD-L: amplasarea pe spatiile verzi. Pina se va transa si aceasta contestatie, nu ne mai ramine decit sa ne intrebam: pe cine va ameti in final invirtitul - cam des, totusi - in sensurile giratorii din Focsani?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 9 ore, 59 minute, 14 secunde
Sapunaru si-a vandut propriul partid si candidat PSD-ului, de dragul banilor pe care ii are de luat de la CJ. Plangerea PNL este copiata dupa cea a PDL iar sapunaru stie ca nu va fi admisa!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.