Opinii

Posibile invataturi amare

Corneliu Condurache
25 aug 2005 687 vizualizări
Se dovedeste inca o data in aceste zile cit de valabile si actuale sint cugetarile populare.

Se dovedeste inca o data in aceste zile cit de valabile si actuale sint cugetarile populare. Astazi par a fi pe deplin verificate cu inca un prilej cele care spun: "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti"

Veniti la putere la sfirsitul anului trecut, (cind pina si ei se asteptau destul de putin) cu o vizibila pecete de surprindere si dezorientare exponentii locali ai partidelor ajunsi in acesta ipostaza in Vrancea nu s-au facut remarcati in lunile scurse pina acum, de la respectivul eveniment, decit prin preocupari si actiuni efective de o redusa amplitudine. Minuscule multe din ele, s-ar putea spune intr-o apreciere indulgenta. De rezolvare in principal a unor interese marunte, constind in posturi pentru clientela din jurul cercurilor proprii, sau avantaje in afaceri din diverse zone.

Asupra elementului major care a avut contributia covirsitoare la cangrenarea in acesti ani a majoritatii institutiilor, dar si a principalelor sectoare ale vietii din judet, sub diverse pretexete, s-a preferat un gen de politica a strutului.

Un "lasa-ma sa te las" pitit sub paravanul unor rationamente de tipul: "Vin insitutiile abilitate care vor face si vor drege, sa asteptam reforma justitiei "etc, etc.

Au aparut apoi inundatiile din iulie cu episoadele, stingaciile si amatorismul (afisate nu de putine ori) cunoscute, si unde

s-a ajuns?

La exact situatia de acum, cind lupii imbracati in blanuri de oaie, cu tupeul cunoscut incep a tine lectii, a poza in salvatorii judetului si a face ei reclamatii la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Deconturile halucinantei realitati, care nu mai are rabdare?

Poate mai degraba invatatura amara ca lucrurile nefacute la timpul lor se intorc, de regula, in primul rind impotriva celor care le-au tergiversat (crezind ca poate asa scapa de ele!) si dus spre "calendele grecesti".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.