Opinii

Minunatii demne de epoca minciunii

Corneliu Condurache
24 aug 2005 799 vizualizări
"Ziarul de Vrancea" prezinta in editia sa de astazi un nou episod al adevaratei epoci a minciunii, smecheriei politice si timpelii programate, ridicate la rang de principiu de conducere si administrare a bugetului judetului in acesti ani.

"Ziarul de Vrancea" prezinta in editia sa de astazi un nou episod al adevaratei epoci a minciunii, smecheriei politice si timpelii programate, ridicate la rang de principiu de conducere si administrare a bugetului judetului in acesti ani. La care ar trebui sa cadem in extaz de admiratie, si mai cu seama sa nu ne punem prea multe intrebari, pentru a nu deranja marimile judetului. Observatia este valabila in special in privinta modului in care obiective, precum "imobilul situat in strada Republicii nr.13 din municipiul Focsani", au aspirat zeci de miliarde din fonduri publice. Desi intre anii 2003-2005, conform documentelor analizate de inspectorii Camerei de Conturi Vrancea cu prilejul descarcarii de gestiune, respectiva cladire a inghitit aproape 20 de miliarde de lei din bugetul Consiliului Judetean Vrancea, ea figureaza ca "nu i s-a dat nici o destinatie"! In realitate, pe cai ocolite, a caror latura de moralitate si chiar legalitate o puteti aprecia (si sint indicii ca o vor face si institutii abilitate) s-a incercat amenajarea, la ultimele standarde pe bani publici consistenti ai contribuabililor vrinceni, a sediului stiut de toata lumea a Partidului Social Democrat.

Asta in timp ce, de exemplu, fondurile pentru lucrari similare la cladirea Muzeului Vrancei nu sufera nici pe departe grad de comparatie. La ce folosesc asemenea amagiri?

Oricarui focsanean care are minima curiozitate de a trece prin apropierea celor doua cladiri, pentru a vedea diferentele, nu-i mai este necesara vreo explicatie suplimentara. In cazul in care in decembrie 2004 socotelile dupa alegeri ar fi iesit asa cum le pregateau de zor unii politicieni (inclusiv dintre cei bine stiuti din Vrancea), probabil ca scamatorii precum cele trecute in revista de "Raportul Camerei de Conturi Vrancea" din acest an n-ar fi ajuns la cunostinta si urechile muritorilor de rind, platitori de taxe si impozite. Acum nu ramine decit ca, odata ce latura de legalitate a operatiunilor de acest fel cade in sarcina celor in drept sa o analizeze, sa ne intrebam ce credibilitate au indivizii autoimpaunati ca responsabili de soarta judetului, calitate in care minuiesc imense fonduri publice, daca se preteaza la asemenea crunte pacaleli?

"Minunatii" demne de epoca minciunii!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.