Opinii

Accente periculoase

Corneliu Condurache
23 aug 2005 788 vizualizări
Cum era si de asteptat, "bataia pestelui" privind fondurile sosite in Vrancea, dupa inundatii, se da pe fondurile consistente pentru refacerea infrastructurii.

Cum era si de asteptat, "bataia pestelui" privind fondurile sosite in Vrancea, dupa inundatii, se da pe fondurile consistente pentru refacerea infrastructurii. Acestea au fost cele mai rivnite si la ele, sugestiv, n-au avut acces decit firmele agreate de o anumita directie a spectrului politic local, asa cum "Ziarul de Vrancea" a scris la timpul potrivit. Urmatoarele, in ordinea in care "au cautare" printre politicienii locali si firmele sau cercurile de interese ce graviteaza in jurul acestora, par a fi lucrarile pentru remedierea si reconstructia scolilor.

Desi pina acum redactorii nostri au solicitat pe la mai toate nivelurile decizionale informatii complete referitoare la modul in care s-au repartizat aceste lucrari pe bani publici, cine si pe ce criterii au avut acces la ele, secretomania de care ne-am lovit pare cel putin suspecta.

Vom vedea care sint adevaratele cauze, dar deocamdata aceasta este situatia concreta privind transparenta de care dau dovada cei care se laudau nu de mult ca vor spune tot, pentru ca nu au nimic de ascuns.

Daca adaugam aceste semnale la cele deja comunicate recent noua de catre prefectul Ion Oprea printr-o adresa oficiala, cum ca "s-a decis" ca presa sa nu aiba acces la sedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, premisele nu sint deloc optimiste.

Riscul la care se expun autoritatile din Vrancea practicind o astfel de strategie este, insa, unul pe care si-l asuma in totalitate. Si care are accente foarte periculoase in afara de cele vizibile privind plasarea prevederilor legii informatiilor publice, dar si pe cele ale datoriei informarii corecte si prompte a opiniei publice de catre cei care au responsabilitati, ca fiind facultative.

Astfel de lucruri se petrec in Vrancea, unde de curind secretarul prefecturii a fost trimis in judecata invinuit fiind ca a furat conservele sinistratilor si unde exista un Raport al Camerei de Conturi care acuza o imensa bataie de joc in cheltuirea bugetului public al judetului in 2004.


P.S. Nici un cuvint si nici o solutie inca pentru cele peste 1100 de case complet distruse, precum si pentru cele avariate in diferite proportii. Se discuta doar de materialele de constructie, si acelea

intr-un cuantum nu se stie cit de acoperitor.

Este greu de crezut ca solutia propusa de insusi Traian Basescu, privind ajutorul intre vecinii meseriasi, are sorti de izbinda in situatia stiuta ca mare parte dintre acestia sint de mult "italieni", "spanioli", "israelieni" sau alte natii.

Dupa ce firmele alese termina banii publici frumosi alocati pe infrastructura, cineva ar trebui, totusi, sa se gindeasca si la ce vor face vrincenii ramasi pe drumuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.