Opinii

Primii ochi scosi de vizita lui Basescu

Corneliu Condurache
20 aug 2005 802 vizualizări
Este greu de banuit ca macar unul dintre consilierii presedintelui Romaniei sa nu fi intuit cel putin unul din efectele pe care le-ar putea avea recentele poze ale "baronului" cu Basescu la Vadu Rosca si sa nu-l fi prevenit.

Se stie ca in ultimii ani cele mai timorate s-au dovedit a fi, de departe, institutiile statului menite sa vegheze la cheltuirea legala a banului public in judet, dar si cele abilitate sa cerceteze si sa ia masurile de rigoare impotriva coruptiei.

Incepind din ianurie 2005, desi cu semnale timide, se parea (lucru de neimaginat in Vrancea pina atunci) ca si in judetul nostru, caracterizat de insusi presedintele de acum al Romaniei ca fiind unul "feuda", organele abilitate ale institutiilor de control, si nu numai, pot aborda profesionist (nu doar in rolul detergentilor, ca pina atunci) cauze in care-s implicate persoane suspuse, ocupind functii importante in administratia locala.

Dupa instantaneele vizionate joi dupa amiaza, cu ocazia vizitei prezidentiale in Vrancea, cum vor mai fi oare abordate de catre functionarii institutiilor in drept consistentele dosare ale celui care a avut grija sa stea tot timpul de-a dreapta lui Basescu?

Fie ca ei s-ar numi politisti (care stiu deja ce-au patit cei care au avut curajul sa incerce o ancheta la Drumuri si Poduri prin martie), procurori ai parchetelor locale (pentru care s-auzea ca sportul caratului rucsacului baronesc pe la diverse vinatori era pina anul trecut un gen de certificat de buna purtare) sau ai Parchetului National Anticoruptie, cel cu sef proaspat inscaunat.

Sigur, se pot spune povesti frumoase despre justitia independenta, alte institutii care trebuie sa-si indeplineasca misiunea pentru care sint create si functionarii lor platiti din fonduri publice, sau aia scoasa in fata chiar de presedinte, cu prioritatea refacerii infrastructurii judetului Vrancea, timp de trei luni, dupa care se poate trece la faza cu "scosul ochilor".

Numai ca noi ne aflam in Vrancea anului 2005, cu ultimul exemplu edificator ce-a putut fi "admirat" chiar zilele acestea.

Dupa aparitia concluziilor Raportului Camerei de Conturi de curind finalizat in urma controlului descarcarii de gestiune pe anul 2004,

s-a auzit proferarea cu stridenta a unui noian de amenintari directe la adresa directorului acestei institutii.

Ajungindu-se pina la solicitarea demisiei publice a acestuia de catre principalul incriminat al neregulilor inserate in actul de control.

Nu-i greu de banuit ce sentiment au avut inspectorii care au incercat pentru prima oara in ultimii ani sa spuna cit de cit lucrurilor pe nume si sa-si faca meseria, cind au vazut imagini precum cele suspomenite.

In primul rind, unor asemenea functionari din institutii cangrenate de epoca sinistra a baronatului local, care au avut naivitatea sa creada ca pot intra in normalitate dupa cum li s-a promis, s-ar putea ca vizita din dupa-amiaza zilei de joi in Vrancea a lui Traian Basescu sa le fi cam "scos ochii".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.