Opinii

Curioasa descindere a lui Basescu

Corneliu Condurache
19 aug 2005 706 vizualizări
Ca presedintele Romaniei este in primul rind preocupat de reconstructia grabnica a Vrancei, unul dintre cele mai afectate judete in urma inundatiilor, este un lucru mai mult decit normal. Exact asa trebuie sa se comporte un demnitar responsabil, daramite daca el mai este si primul om in stat! Insa este altceva ce vor intelege mai greu unii, dupa ce-au vazut ieri in Vrancea cu prilejul vizitei prezidentiale.

Ca presedintele Romaniei este in primul rind preocupat de reconstructia grabnica a Vrancei, unul dintre cele mai afectate judete in urma inundatiilor, este un lucru mai mult decit normal. Exact asa trebuie sa se comporte un demnitar responsabil, daramite daca el mai este si primul om in stat!

Insa este altceva ce vor intelege mai greu unii, dupa ce-au vazut ieri in Vrancea cu prilejul vizitei prezidentiale. Este vorba despre diferenta destul de socanta intre lejeritatea de ieri a lui Traian Basescu de a se afisa alaturi "baronul de Vrancea" si tonul acid si insinuator pe care-l utiliza vis-a-vis de acelasi personaj (imposibil de crezut sa nu-l stie mai mult decit controversat) in urma cu o luna de zile. Despre care spunea ca starea de urgenta pentru el "este probabil la PNA".

Inainte parca locatarul de astazi al Palatului Cotroceni manifesta infinit mai multa prudenta in a aparea in public in compania unor de astfel de indivizi, fie si in situatii precum cele generate de "starea de alerta" din judetul nostru. Mai ales in conditiile despre care iarasi e greu de inchipuit c-ar fi putut fi neinformat Traian Basescu, si pe care in plus e peste poate ca un politician de talia lui sa nu le intuiasca: cel putin unul din oamenii alaturi de care a pozat ieri la Vadu Rosca nu va ezita macar o secunda sa folosesca in stilul sau inconfundabil in propriul interes instantaneele respective.

La inceputul anului 2005, imediat dupa preluarea mandatului, cind presedintele tarii includea Vrancea intre primele trei "judete-feuda" din Romania (despre care in mai multe rinduri in campania electorala de anul trecut spunea raspicat ca trebuie redate grabnic cetatenilor obisnuiti) erau greu de imaginat asemenea descinderi.

Sa fie numai situatia de exceptie actuala din judetul nostru cea responsabila de schimbarea radicala a atitudinii si a comportamentului lui Basescu fata de tagma baronilor?

Ramine de vazut si de constatat.

Nu a parut insa prea la locul ei si aducatoare de sperante in implinirea a ceea ce promitea pe cind era in campanie electorala anul trecut nici atitudinea suficient de iritata a omului numarul unu in stat fata de prezenta, dar mai ales la intrebarile incomode ale jurnalistilor. Dar mai stii? Poate ca ne-am inselat sau poate ca ni s-a parut noua!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.