Opinii

Startul ratat si posibilitatea unor deziluzii

Corneliu Condurache
18 aug 2005 672 vizualizări
Nu-i deloc exclus ca incepind chiar de astazi sa-si faca aparitia in peisajul politic autohton specia "vitejilor de dupa razboi". Infoindu-se precum curcanii de eficienta atitudinii lor in cazul subprefectului Merchea, cel care a fost demis in final dupa patru zile de penibile bilbiieli din partea colegilor vrinceni de Alianta

Nu-i deloc exclus ca incepind chiar de astazi sa-si faca aparitia in peisajul politic autohton specia "vitejilor de dupa razboi". Infoindu-se precum curcanii de eficienta atitudinii lor in cazul subprefectului Merchea, cel care a fost demis in final dupa patru zile de penibile bilbiieli din partea colegilor vrinceni de Alianta. Nimeni altii decit cei de la care vrincenii s-ar fi asteptat sa ia atitudine imediat. Fara a fi afectati de confuzii intre politica responsabila, despre care clamau ca-s capabili, si dezarmanta asociere in gasti bazate pe propriile interese.N-ar fi rau ca inainte de a-si pune o astfel de masca pe figura sa se mai privesca inca o data in oglinda.

Si dupa ce-si fac autoanaliza, sa-si raspunda cu sinceritate: pina la ce limite pot fi duse falsul si prefacatoria?

Mecanismul mult mediatizat de functionare al Aliantei "Dreptate si Adevar" din Vrancea si de luare a deciziilor in cadrul acestei formatiuni politice a pierdut inca o batalie cu realitatea din judet, dovedindu-se o masinarie de multisor gripata.

Ea reprezentind, intre altele, imaginea cum nu se poate mai fidela a celor petrecute pe aceste meleaguri dupa preluarea puterii, de acum mai bine de opt luni.

Exact de cind principiul pagubos al schimbarii clientilor unei tabere - de cele mai multe ori fara discernamint, minime justificari sau planuri logice - cu exponentii si purtatorii de interese ai alteia a fost singurul fapt vizibil pe la mai toate institutiile din judet.

Revenind, insa, la ce s-a petrecut in sinul formatiunilor aflate cu haturile puterii in mini, nici un regulament sau protocol nu poate justifica in vreun fel atitudinea tip "ascuns dupa copac" si sfidarea nepasatoare a realitatii, practicate in aceste zile de vreun Momanu sau Oprea.

Texte cu "organele abilitate care cerceteaza si isi vor face datoria" sau "starea de alerta", care constituie scutul protector al strecuratului serpuitor pe linga lege, le recitau cu mai convingatoare intonatie si se piteau cu mai mare abilitate in spatele lor, parca, Baesii si alti cumetri de baroni, anteriori ocupanti ai jilturilor comode de prin birourile cu usi capitonate gospodareste ale puterii.

Si cred ca acest lucru n-ar fi deloc de neglijat. Cei care au pus stampila pe listele buletinelor de vot in toamna anului trecut pentru stimabilii politicieni n-au facut-o pentru a vedea alti indivizi cu eticheta liberala sau pedista pe frunte aplicind metode de care ei erau satui pina-n git.

Domnilor conducatori de partide si aliante, mai mult sau mai putin drepte si adevarate despre care-i vorba, ar trebui sa le fie foarte clar.

Au mai pierdut zilele astea startul intr-o competitie la care ar putea sa nu mai aiba, daca mai procedeaza atit de inconstient, nici macar dreptul de participare.

Si daca nu-si pun intrebari in legatura cu modul lor de a face politica intr-un judet cangrenat deja intr-un grad ingrijorator de apucaturi feudale, si nu urmaresc indeplinirea promisiunilor pe care le faceau cu mare avint cind au cerut nu demult voturile vrincenilor, vor pierde foarte curind tot ce-si fac acum iluzii ca le apartine pe vecie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.