Opinii

Realitati si evidente

Corneliu Condurache
11 aug 2005 738 vizualizări
S-a reusit destul de repede, dupa cum a fost prezentata evolutia evenimentelor ieri, pe fluxurile de stiri, numirea noului procuror general al Parchetului National Anticoruptie. Va reusi sau nu aceasta mutare in sinul celei de-a treia puteri in stat, care se pretinde c-ar fi justitia, sa dea fata promisa de catre cei ajunsi la putere, in decembrie anul trecut, mult trimbitatei lupte cu marea coruptie?

S-a reusit destul de repede, dupa cum a fost prezentata evolutia evenimentelor ieri, pe fluxurile de stiri, numirea noului procuror general al Parchetului National Anticoruptie.

Va reusi sau nu aceasta mutare in sinul celei de-a treia puteri in stat, care se pretinde c-ar fi justitia, sa dea fata promisa de catre cei ajunsi la putere, in decembrie anul trecut, mult trimbitatei lupte cu marea coruptie?

Dupa cum au evoluat lucrurile pina acum, cel putin in Vrancea, in primele opt luni nu s-a schimbat practic mai nimic.

Fata de descurajanta stare de lucruri din anii trecuti, ce i-a adus pe multi romanii cit de cit informati si constienti politic la limita exasperarii. Vremuri sinistre cind, pe linga nenumarate si inimaginabile abuzuri impotriva unor valori fundamentale intr-o societate democratica, baronimii locale i s-au admis paractic adevarate giumbuslucuri ori scamatorii pe linga lege in cheltuirea dupa bunul plac al banilor publici.

Modul in care au fost si inca mai sint, din pacate (probabil pe termen cel putin mediu), institutii ale statului din judetul nostru - realmente cagrenate de starea de lucruri impamintenita de modelul de dezvoltare tip "feuda" impus Vrancei in ultimii ani - nu pare a fi trezit nici macar curiozitatea celor care ar fi trebuit, conform promisiunilor facute cu darnicie prin campaniile electorale recente, sa urneasca lucrurile din punctul mort in care au fost aduse.

Nici nu-i de mirare ca intr-un astfel de mediu politistilor care, in naivitate lor, crezind ca isi pot face meseria au indraznit sa ia taurul de coarne si sa ancheteze jaful de la "Drumuri si Poduri" la inceputul lui 2005, sau directorului Camerei de Conturi Vrancea, care fata de alti ani a manifestat minima barbatie de a ridica timid presul sub care erau ascunse resturile urit mirositoare ale coteriilor si bataii de joc in care au fost fituite dupa bunul plac miile de miliarde din bugetul Consiliul Judetean in ultima vreme, li

s-au instrumentat, la fel cam ca prin \'45, in ziarul tinut sub papucul si la cheremul baronului, adevarate denunturi publice - linsaje mediatice.

Iar dulcea convetuire, dictata cica de termenul rapid in care trebuie "refacuta infrastructura judetului" dupa recentele inundatii, intre cunoscute firme de partid, devenite notorii gratie faptului c-au supt banii publici pina le-au secat izvoarele si cei de se laudau tantosi si gravi ca vor face totul "drept, adevarat si transparent", "redind Vrancea vrincenilor" este deja o evidenta dictata de comandamente urgente ale comunitatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.