Opinii

Valul lui Adrian Toni Neacsu

Corneliu Condurache
28 sep 2009 1314 vizualizări
In emisiunea 100% a lui Robert Turcescu de simbata seara, fostul ministru al Justitiei din perioada 2005-2007, Monica Mocovei, nu s-a sfiit sa lanseze citeva acuzatii extrem de dure in legatura cu recentul protest al magistratilor.

Iata cam care au fost acestea:

1) Miscarea de protest spontana a fost in realitate o greva ilegala.

2) Sporul de 50% de suprasolicitare neuropsihica pretins a fost obtinut de judecatori in urma grevei cu pricina prin utilizarea santajului.

3) Conform opiniei actualului europarlamentar democrat-liberal, sporul respectiv este, in fapt, unul cerut a doua oara, dupa ce legea prin care el fusese stabilit in 1996 a fost abrogata in 2000 (odata cu includerea mentionatului spor in salariu).

4) Aceiasi judecatori au fost acuzati ca, acordindu-si singuri sporurile in discutie prin hotaririle judecatoresti emise tot de ei, au incalcat ultima hotarire a Curtii Constitutionale care declarase astfel de solutii ca fiind neconstitutionale.

5) In concluzie, se intreba Monica Macovei: cum pot judeca cei care sint primii ce nu respecta legile?! Auzind acuzatiile fostului ministru al justitiei, mi-am amintit ca Adrian Toni Neacsu, actualul presedinte al Tribunalului Vrancea, a ajuns in acest post in 2005 venind tocmai pe "valul" Monica Macovei. Fara un asemenea context, fara fluxul schimbarilor din Justitie aduse de ministeriatul Monica Macovei, cu greu ar fi putut Adrian Toni Neacsu sa ajunga vreodata in scaunul pe care sta astazi.

In Vrancea se stie ca in aceste zile presedintele Tribunalului s-a manifestat dar a si actionat ca port-drapelul protestului dur criticat de Monica Macovei. Este, deci, evidenta intrebarea: dupa ce a ajuns presedintele Tribunalului judetean pe "valul" Monica Macovei, Adrian Toni Neacsu l-a schimbat? Ramine de vazut pe al cui "val" a "sarit".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.