Opinii

Adevaruri tip crede si nu cerceta din judetul feuda Vrancea

Corneliu Condurache
10 aug 2005 719 vizualizări
In ultimele zile, conform obiceiului care descrie cum nu se poate mai bine conceptia baroneasca despre libertatea de expresie, dar si despre rolul si locul presei independente intr-o societate democratica (ramase intacte si neclintite-n paranoia si dupa faimosul decembrie 2004, cel mustind de "dreptate si adevar"), mass-media vrinceana a fost bombardata in stilul binecunoscut cu inca o serie de consistente si zornaitoare "Comunicate de presa".

In ultimele zile, conform obiceiului care descrie cum nu se poate mai bine conceptia baroneasca despre libertatea de expresie, dar si despre rolul si locul presei independente intr-o societate democratica (ramase intacte si neclintite-n paranoia si dupa faimosul decembrie 2004, cel mustind de "dreptate si adevar"), mass-media vrinceana a fost bombardata in stilul binecunoscut cu inca o serie de consistente si zornaitoare "Comunicate de presa".

Emise de anonimul "cabinet presedinte" de la Consiliul Judetean Vrancea, dar nesemnate la fel de curajos ca si-n alte ocazii similare.

Din acestea, pentru ca noi, cei de la "Ziarul de Vrancea", am avut curajul si inconstienta sa aducem in discutie un subiect pornind de la care urmele si damful de coruptie duc exact spre intangibilul -inca in mintile unora - satrap local cunoscut sub denumirea de "baronul de Vrancea", ni se administreaza inevitabilul tratament.

Constind in aruncarea-n cap a hirdaului cu zoi, acompaniate de trompetirea stridenta a adevarurilor tip "crede si nu cerceta".

Astfel, desi practic printr-o smecherie (destul de ieftinioara si sesizata atit de jurnalistii nostri, cit si de institutii abilitate gen Curtea de Conturi, de exemplu), s-a incercat in perioada in care nimeni nu intrevedea schimbarea celor de la putere, in noiembrie 2004, o crunta fentare a parlamentului local, prin ascunderea sumei destinata primei rate necesara achizitionarii intr-un capitol al bugetului judetean, fara ca acest lucru sa fie precizat si justificat in vreun fel conform reglementarilor in vigoare, acum pe principiul probabil "atacul agresiv e cea mai buna aparare", se proclama cu tupeul deja cunoscut: "procedura de achizitie a Complexului turistic Caprioara este legala".

Despre interesul notoriu in zona al familiei baronesti (care si-a achizitionat acolo terenuri prin metode discutabile ce au facut la timpul potrivit subiectul unor spumoase dezvaluiri de presa si-n baza carora legea cica ar spune ca Oprisan nici n-avea dreptul sa voteze la respectiva sedinta de Consiliu) nici un cuvintel.

Ca si despre curioasa transparenta manifestata de Consiliul Judetean (condus de cel care proclama sus si tare acum ca n-are interese in zona, in ciuda unei anchete a Corpului de Control, urmata de o sugestiva atentionare sa lase "smecheriile cu terenurile de la Vinatori ale familiei pentru generatiile viitoare" transmise de insusi Adrian Nastase pe vremea cind era prim- ministru) prin majorarea brusca a pretului de obtinere a copiilor solicitate in documentare de Centrul de Resurse Juridice de la 70.000 (saptezeci) de mii de lei la 4 milioane.

Si nu in cele din urma, conform logicii de fier a celui despre care un cunoscut profesor doctor psihiatru spune ca "il caracterizeaza dispretul legii, dispretul oamenilor, dispretul pur si simplu", nu doar "Ziarul de Vrancea" si organizatia non-guvernamentala "Centrul de Resurse Juridice", dar si cotidianele centrale "Evenimentul Zilei", "Ziua", "Cronica Romana ", "Bursa" ,"Gardianul" fac jocurile PNL-PD?

Numai, bineinteles, ziarul de partid, despre care inclusiv o hotarire judecatoreasca ramasa definitiva spune ca-l are in spate pe Oprisan este detinatorul adevarului absolut. Si are dreptul sa existe in Vrancea. Restul, "bagajele si la gara, daca nu vrei sa mori pe-aici", cum imi transmitea prin primavara-vara lui 2002, personal, baronul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.