Opinii

Explicatia dorintei de putere a politicienilor

Corneliu Condurache
24 sep 2009 938 vizualizări
Ca sa ne dumirim de ce tin neaparat politicienii in Romania sa ajunga si sa stea cit mai mult la putere, putem analiza doua recente exemple din Vrancea.

Si-ar mai fi permis, de pilda, initiatorul proiectului "Revizuirea strategiei de privatizare a S. C. "Drumuri si Poduri" Vrancea SA" sa lanseze o astfel de scamatorie, daca nu era la putere atit in Consiliul Judetean, cit si la guvernare?! Greu de crezut. Ca sa pretinzi ca vindutul la bucata a activelor unei unei societati cu actionariat public inseamna privatizare si nu desfiintare iti trebuie, orice s-ar spune, ceva sprijin bazat. Tot zilele acestea am vazut si auzit cum primaria Brosteni este probabil prima din Romania care s-a inchis din cauza imposibilitatii de a le mai plati salariile angajatilor. Respectiva primarie este condusa de un primar liberal care a fost taiat de la portia rectificarilor bugetare, nemaifiind la putere (cum dealtfel obisnuiau si liberalii sa le faca in mandatul trecut partidelor care nu erau la putere). In antiteza cu o astfel de realitate, iata ca primarul de la Cimpineanca, trecut la Partidul Democrat-Liberal dupa ce cistigase alegerile locale din 2008 ca independent, va serba duminica, 27 septembrie, cu fast ziua comunei. La care i-a invitat pe Traian Basescu, Gheorghe Flutur si Constantin Simirad; si nu va scapa nici ocazia de a inaugura si un drum comunal asfaltat, finantat printr-un proiect de 2.000.000 lei. "Primar bogat-primar sarac" s-ar cuveni sa concluzionam. Desigur, intr-o democratie asezata institutiile statului ar echilibra in mare masura astfel de discrepante. Verificind temeinic de exemplu, si daca vinzarea la bucata si desfiintarea unei societati cu actionar unic Consiliul Judetean este corect si mai ales legal sa fie botezata "privatizare". Si daca-i chiar "cuser" ca unele comune ale aceluiasi judet sa nu aiba bani de salarii pentru functionarii din primarii iar altele sa prospere sau nu, in functie de apartenenta primarului lor la un partid aflat la putere sau in opozitie. Acum, din pacate, ce sa-i faci?! Tocmai traim in Romania vremuri in care mai multe institutii fiind de stat, stau. Sau sint total paralizate de greva aproape generala cu motivatia ca au sporurile de suprasolicitare neuropsihica (50%) si/sau confidentialitate (15%) prea mici. Motiv numai bun sa puna umarul cu nadejde la asezarea tarii "pe chituci". Dupa care sa ceara, bineinteles, sporuri mai mari, aferente unui statut de putere si mai mare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.