Opinii

Inevitabilele birfe cu elemente dificil de explicat

Corneliu Condurache
8 aug 2005 759 vizualizări
Cu prilejul fiecarei actiuni publice, rasar precum ciupercile dupa ploaie, noiane de discutii prin diverse cercuri. In termeni populari, chiar daca denumirea ar putea deranja urechi care se dau mai fine, acestora li se spune birfe.

Cu prilejul fiecarei actiuni publice, rasar precum ciupercile dupa ploaie, noiane de discutii prin diverse cercuri.

In termeni populari, chiar daca denumirea ar putea deranja urechi care se dau mai fine, acestora li se spune birfe.

In viata reala, de pilda, se stie si-i aproape unanim recunoscut si acceptat: nunta, cumetrie sau chiar inmormintare fara suspomenitele birfe (justificate, de regula, cu propozitia-dicton "gura lumii e sloboda") nu exista.

Si dupa actiunile derulate la sfirsitul saptaminii recent incheiate (indiferent ca acest lucru se doreste mai mult sau mai putin prin birorurile bine capitonate) se intimpla si se desfasoara cu foc inevitabilul fenomen.

Astfel, printre discutiile care se vor fi incins ar fi putut fi, si-au si fost, de exemplu, cele legate de modul in care s-a organizat actiunea "Phoenix pentru Vrancea".

Vor fi pareri diverse, si nu putine pro sau contra ca spectacolul a fost un succes, ori dimpotriva. Fiecare ramine sa-si cimenteze cu argumentele de rigoare propria varianta.

Cu amendamentul valabil in cele mai multe situatii din realitatea dura ca ar fi fost suficient loc pentru mai bine, trebuie recunoscut de catre orice observator de buna credinta ca in ciuda piedicilor (nu toate foarte vizibile), cel mai important este ca o astfel de manifestare a avut loc, dupa 31 de ani, la Focsani.

De asemenea este remarcabil, iata, ca s-a dovedit, fara dubii, faptul ca pot avea loc si astfel de actiuni decente si fara risipirea baroneasca, in dispretul legilor scrise si morale, a multelor sute de mii de euro (ce intrau in buzunare private pe care, suspect, nu a avut inca nimeni curiozitatea sa le verifice din decembrie 2004) din banii virncenilor.

Discretia prezentei efective la eveniment a celor ce s-au numarat printre organizatorii manifestarii din Piata Unirii de simbata seara ar putea fi catalogata drept curioasa.

Concret, de pilda, prefectul judetului, Ion Oprea, n-a ezitat sa apara in respectiva zi intr-o postura ce i-a lasat mai mult ca sigur fara replica pe mai multi vrinceni. In escorta discutabila a unui actor american ce si-a facut triumfal aparitia in mijlocul sinistratilor in comuna Milcovul, insotit de un pitifelnic care-i plimba prin fata figurii suficient de perplexe un hazliu miniventilator (actorul dovedindu-se in realitate reprezentant si vector de imagine al controversatilor Nicu Gheara si Adrian Mutu, in numele carora le-a dat satenilor din comuna, dintr-un TIR, ulei si alte alimente!). Multumindu-se, in schimb, c-o aparitie ce-ar putea fi apreciata cu indulgenta ca fiind una meteorica la concertul unei formatii romanesti de legenda, printre organizatorii careia figura taman institutia condusa de reprezentatul guvernului in Vrancea.

La fel, primarul Focsaniului - cu Primaria condusa de el, de asemenea printre organizatori - care, in plus si tare sugestiv spun surse credibile s-ar fi si plins "in viata mea n-am suportat atitea injuraturi cite mi-au fost date sa aud in ultimele saptamini" (se pare, cu temeiuri solide, venite din partea baronului satrap sef de judet feuda care s-ar fi straduit din rasputeri sa boicoteze virtos manifestarea, pentru ca n-a fost el vioara intii intr-o organizare pe care si-ar fi dorit-o cu dijmuirea de rigoare a miilor de euro!)

Ca tacimul sa fie complet, parlamentarii de orice culoare politica, reprezentanti ai judetului in legislativul Romaniei, au stralucit si ei prin absenta absoluta de la manifestarea desfasurata, incepind de simbata, orele 21.00, la kilometrul zero al resedintei de judet.

Si intitulata "Phoenix pentru Vrancea - Prin participarea dumneavoastra contribuiti la ajutorarea sinistratilor"!

Cam dificil sa spuna cineva ca intelege si mai poate si explica logic cum devine cu ultimele evolutii si intimplari din viata social-politica de pe meleagurile noastre.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.