Opinii

Asaltul asupra viticultorilor vrinceni

Corneliu Condurache
21 sep 2009 902 vizualizări
Cit a fost de acaparat politic mitingul viticultorilor vrinceni de vineri, ramine pina la urma la aprecierea fiecaruia

Reactiiile reprezentantilor partidelor parlamentare din judet, despre care puteti citi in editia de astazia a Ziarului de Vrancea, sint si ele sugestive in acest sens. Si au darul de a oferi un tablou destul de complet in legatura cu tentatia PNL, PSD si PD-L de a-si trage spuza pe turta lor din probleme reale precum cele ale podgorenilor de pe aceste meleaguri. Despre anexarea de catre partidele spectrului politic autohton a nemultumirilor specifice unor categorii din componenta societatii romanesti actuale, sau in orice caz, despre stimularea afisarii lor publice cit mai stridente, se poate discuta in cazul majoritatii miscarilor de protest derulate (mai mult sau mai putin spontan) la nivel national in ultima perioada de timp. Inclusiv in cel al grevei magistratilor. Iar daca la magistrati merge - si inca de vreo patru saptamini - se poate, "se asorteaza" cum se spune, de ce ne-am mira ca o asemenea tendinta, a acapararii politice, s-a manifestat din plin si in legatura cu actiunea de vineri a viticultorilor vrinceni? Asa cum justitia este putere in stat, viticultorii ar trebui cel putin teoretic sa constituie o putere economica in judet. De aici si interesul de a fi folositi cu nemultumirile lor de catre fortele politice autohtone, dar si de a fi pusi "cu botul pe labe" pe tarim economic de catre cei interesati in reasezari "de piata" de acest tip. Din pacate, contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale si cel al accentuarii crizei economice devin favorabile realizarii eficiente a ambelor deziderate. Asaltul continua. Iar pina la "victoria" finala - si cu manipularea politica, si cu anihilarea economica -impotriva viticultorilor vrinceni, nu pare sa mai fie necesari prea multi pasi de parcurs pe traseul evolutiei amintitului "meci". Mai ramine doar speranta - pentru ca ea moare ultima - ca socotelile de acasa sa fie incurcate, pe ici pe colo, de realitatile din tirg. Intrebarea-i: o fi, oare, de ajuns?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.