Opinii

Corogeanu vrea sa revina in manastirea din Tanacu

Ziarul de Vrancea
5 aug 2005 706 vizualizări
Fostul preot Petru Corogeanu si cele patru foste maicute, acuzati de moartea in chinuri groznice a maicutei Irina, cer iertare de la episcopul Husilor, rugindu-l printr-o scrisoare sa le dea voie sa stea, pina de la finalizarea cercetarilor, in chiliile de la Manastirea "Sfinta Treime" din Tanacu.

Fostul preot Petru Corogeanu si cele patru foste maicute, acuzati de moartea in chinuri groznice a maicutei Irina, cer iertare de la episcopul Husilor, rugindu-l printr-o scrisoare sa le dea voie sa stea, pina de la finalizarea cercetarilor, in chiliile de la Manastirea "Sfinta Treime" din Tanacu.

Scosi cu fortele de ordine din manastire imediat dupa mortea maicutei Irina, acum cei cinci, prin vocea preotului Corogeanu, cel care semneaza scrisoarea catre episcopul Husilor "Daniel Pacatosul", spun ca regreta cele intimplate si nu cer nimic altceva decit primirea lor in manastire "ca ultimele slugi". Pentru a gasi iertare de la episcopul Ioachim al Husilor, Corogeanu cere mingiiere si iertare precum a primit de la Dumnezeu tilharul de pe cruce.

Daca va fi primit in audienta, asa cum solicita in aceeasi scrisoare, fostul duhovnic Daniel promite ca va raspunde la orice intrebare adresata de episcopul Husilor pentru a arata "cum s-a ajuns in aceasta situatie". Daca instanta il va gasi vinovat, Corogeanu promite ca va respecta hotaririle luate de judecatori si, chiar in temnita, va ramine fiu duhovnic al BOR. Pina la primirea raspunsului din partea Episcopiei Husilor, cei cinci cercetati pentru moartea maicutei Irina stau "ascunsi si ocrotiti de binefacatori". Desi au primit scrisoarea inca de ieri, oficialii Episcopiei Husilor nu vor sa faca nici un fel de declaratie. Episcopul vicar Corneliu Birladeanu a confirmat primirea acestei scrisori, precizind ca se abtine de la orice comentariu. Fostul preot si cele patru foste maicute de la Tanacu au fost pusi in libertate, in urma cu o saptamina, ca urmare a deciziei de miercuri a Curtii de Apel Bucuresti care a stabilit ca cererea acuzarii de mentinere a fostilor calugari in detentie trebuie rejudecata, intrucit procedura nu ar fi fost respectata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.