Opinii

Musamalizarea risipei ENET bate imprumutul

Corneliu Condurache
18 sep 2009 1186 vizualizări
Modul in care s-au lasat convinsi consilierii locali focsaneni de toate orientarile politice sa voteze in sedinta extraordinara de ieri dubiosul schimb de terenuri -1 hectar din curtea ENET contra 100 hectare pe Soseaua Vrancea - ramine, totusi, un mister.

Practic, cele 100 de hectare de pe cimpul Bolotestilor iau locul hectarului din curtea ENET din Focsani, devenind obiectul sechestrului pus de Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) in contul unor datorii istorice neachitate la bugetul statului de catre producatorul si furnizorul de caldura in sistem centralizat din municipiul resedinta de judet. Un bun sechestrat de stat in contul unor datorii poate fi vindut oricind pentru recuperarea lor. In mod logic, acesta este si rostul instituirii sechestrului. Altfel spus, incepind de ieri, scoaterea la vinzare de catre AVAS a celor 100 de hectare apartinind focsanenilor este posibila in orice zi, in scopul recuperarii datoriei istorice a ENET. Ce este surprinzator in toata constructia si desfasurarea de forte de ieri e faptul ca reprezentantii locuitorilor municipiului Focsani in miniparlamentul local - adica alesii din CL Focsani - n-au solicitat inainte de a vota citeva minime lamuriri despre datoriile neachitate de ENET bugetului de stat, care au dus la infiintarea schestrului in discutie. Nu i-a interesat nici cine le-a facut, nici de ce; nici daca-i cineva responsabil de ele si nici daca nu-i posibil ca datoriile cu pricina sa fie in scurt timp refacute (conditii in care conducerea ENET ar mai putea pretinde vinzarea altor zeci de hectare din averea focsanenilor pentru acoperirea lor). Iar asta inseamna ori superficialitate in exercitarea mandatului de consilier local, ori miros de aranjament transpartinic. Dupa cum a fost respins in contrapondere imprumutul de 25 milioane lei in cadrul sedintei de ieri prin votul acelorasi consilieri, se prea poate sa ne aflam in cea de-a doua ipoteza. Musamalizarea risipei de la ENET a batut imprumutul de 25 milioane lei pentru refacerea strazilor din Focsani. Vom vedea cu ce efecte.


P.S Judecind dupa fetele nu prea afectate pe care le afisau ieri dupa sedinta primarul Bacinschi si consilierii, devine si mai plauzibila varianta intelegerii transpartinice: "Trece schimbul de terenuri in slujba ENET, contra trintirii imprumutului pentru strazi". Daca la asta mai adaugam si amanuntul ca un proiect ce ar fi trebuit sa stirneasca atitea semne de intrebare a fost votat in unanimitate, aproape ca nu mai este nevoie de nici o demonstratie pentru a justifica tirgul de ieri din CL Focsani. Intresanta ramine evolutia celor 100 de hectare din cimpul Bolotestilor, foste ale focsanenilor. Ar putea urma episoade spectaculoase referitoare la schimbarea proprietarilor acestora.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.