Opinii

Depolitizarea problemelor viticultorilor vrinceni

Corneliu Condurache
16 sep 2009 952 vizualizări
Ca in fiecare toamna, reapar in atentia opiniei publice problemele viticultorilor vrinceni. Nimic anormal pina aici.

Vrancea fara viticultura este de neconceput. Iar problemele reale ale podgorenilor din judet au constituit de-a lungul ultimelor cicluri electorale materia prima a numeroase promisiuni ale politicienilor de diverse culori. Din pacate, dupa ele s-a asternut doar uitarea, mergindu-se in continuare pe pagubosul principiu "scapa cine poate!". Anul acesta, reaparitia ofurilor celor peste 100.000 de vrinceni care-si duc traiul din cultivarea si valorificarea vitei de vie pe tapetul expunerii publice are loc in plina derulare a crizei economice, dar si-n jungla campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale. De aceea ar fi cazul, pentru o cit de mica sansa de reusita, ca eventualele solutii pentru dificilele probleme ale viticultorilor din Vrancea sa vina dintr-un cit mai larg evantai al spectrului politic local. Altfel, asa cum s-a intimplat si cu aminatul miting ce ar fi trebuit sa se desfasoare astazi pe strazile Focsaniului, dar a fost aminat pentru vineri, orice actiune de acest fel va deveni cu mare probabilitate doar bun prilej de contre al partidelor prin reprezentantii lor. De ce n-ar constitui problema viticultorilor vrinceni o platforma comuna de intelegere pentru parlamentarii alesi uninominal in colegiile din judet, membri ai tuturor celor trei partide PSD, PD-L si PNL? In caz contrar, discutam doar de activitati ori strategii electorale mai mult sau mai putin reusite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.