Opinii

Strategiile de campanie ale partidelor in Vrancea

Corneliu Condurache
1 sep 2009 1084 vizualizări
Ultimele reactii ale liderilor partidelor politice care conteaza electoral s-ar putea constitui si intr-un alt set de semnale.

Fiecare dintre mentionatele partide cauta sa se pozitioneze - cam ca la competetiile sportive - cit mai convenabil pe ultima turnanta dinainte intrarii in linie dreapta a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale. Astfel, faptul ca Partidul Social Democrat prin chiar vocea lui Marian Oprisan i-a atacat saptamina trecuta pe democrat-liberalii Mugurel Malureanu (seful Garzii Financiare din judet) si Nicu Tanase, (seful Autoritatii Rutiere Romane din Vrancea) prefigureaza cu mare probabilitate strategia electorala a partidului atacator; de acum si pina la scutinul din noiembrie. Ne putem astepta, prin urmare, la o strategie zgomotos-ofensiv a PSD in Vrancea. Printre ale carui tinte se vor numara, probabil, directorii de descentralizate PD-L-isti din judet, dar si alte persoane ocupind functii cu expunere publica pe aceste meleaguri, sustinuti ori reprezentind direct in institutii publice deconcentrate din Vrancea partidul aliat PSD-ului la guvernare. La fel, raspunsul lui Alin Trasculescu, seful PD-L Vrancea, la atacul lui Oprisan, ofera si el indicii despre strategia electorala a portocaliilor de pe aceste plaiuri, in viitorul apropiat. Se stie ca Trasculescu in loc sa nege in vreun fel, sau sa condamne gravele acuze ale baronului la adresa directorilor PD-L-isti, l-a invitat pe acesta sa-i porcaiasca pe colegii lui de partid "in cadrul Parteneriatului". Structura care prin Vrancea e "sublima, dar lipseste cu desavirsire" vorba personajelor lui Caragiale, cu care incepe sa semene izbitor viata politica actuala. Conform unui astfel de comportament, strategia electorala a PD-L in Vrancea se intrevede a fi una impaciuitorist-ezitant-defensiva. Partidul National Liberal face un gen de joc la asteptare. El ar dori sa se comporte astfel incit dupa prezidentiabilele din toamna sa se pozitioneze, in functie de rezultatele de la urne, fie spre PD-L, fie spre PSD. Cam asa trebuie descifrate ultimele propuneri ale lui Nini Sapunaru privind candidatii comuni cu democrat-liberalii pentru alegerile locale de peste 3 ani. Prin ele, liberalii ii pun in dificultate pe de o parte pe fostii parteneri de Alianta Dreptate si Adevar (care nu le pot da un raspuns pozitiv transant) punindu-si "o bila alba" si la PSD-isti. Pe de alta, lasa "piciorul in usa" pentru orice tip de aliere dupa alegerile prezidentiale. Avem de a face la PNL cu o probabila strategie a lasarii unui "loc de intors" in orice directie se cere dupa scrutinul din noiembrie-decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.