Opinii

Indoieli intemeiate

Corneliu Condurache
28 iul 2005 658 vizualizări
"Ziarul de Vrancea" a inceput in ultimele zile sa-si indrepte atentia asupra descoperirii adevaratelor cauze si responsabilitati ale dezastrului lasat de inundatii in Vrancea.

"Ziarul de Vrancea" a inceput in ultimele zile sa-si indrepte atentia asupra descoperirii adevaratelor cauze si responsabilitati ale dezastrului lasat de inundatii in Vrancea.

In ciuda eforturilor vizibile ale sefilor, fosti sau actuali, de a-si pasa de la unul la altul politicianist vini sau incompetente, datele reale arata ca totul a fost lasat in acest domeniu, al apararii impotriva inundatiilor, (celor care i-au ales si le-au platit salariile defel mici demnitarilor guralivi si dornici de publicitate electorala) la voia intimplarii in ultimii 15 ani. S-a sperat ca nu o sa se intimple tocmai la noi tragedia, si iata ca de data asta ghinionul nu ne-a mai ocolit.

Declaratiile de acum doua luni ale prefectului si sefului pompierilor sint cum nu se poate mai edificatoare. Si reprezinta, de fapt, un gen de sablon in gindire si in actiune pe care l-au folosit toti cei care s-au perindat in functii cu raspunderi in domeniu, in Vrancea ultimilor ani.

Oare chiar sa nu-si mai aminteasca si sa mai analizeze nimeni ca a fost mai lesne sa se fituie bani publici cu nemiluita pe interminabile paranghelii si artificii aruncate la ceruri, decit pe dotarea corespunzatoare a institutiilor cu rol in apararea si protectia civila?

Nu s-au intocmit nici macar hartile de risc, de intretinerea si consolidarea digurilor nici vorba, iar taierile in padurile judetului s-au facut cu salbaticie si-n dispretul legilor!

Iar pentru asta sint vinovati, orice s-ar spune, toti politicienii care au incalecat caii puterii. Inclusiv cei care acum pozeaza-n inocenti si specialisti in toate.

Ar fi putut sa-si manifeste pe deplin competenta si istetimea politica pe care-o tot clameaza luind, de exemplu, masurile care s-ar fi impus macar vis-a-vis de ultimul raport privind pericolul la care-s expuse 43 de localitati din judet la inundatii, inca din anul 2000.

Atit timp cit n-au facut-o atunci, putem avea serioase indoieli asupra sinceritatii si demersurilor celor de astazi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.