Opinii

Solidaritate, solidaritate, dar nici chiar asa!

Corneliu Condurache
27 iul 2005 937 vizualizări
Probabil ca nu-i o noutate. Mai mult, se prea poate ca asa e de cind lumea.

Probabil ca nu-i o noutate. Mai mult, se prea poate ca asa e de cind lumea. De necazurile si tragediile cazute pe capul unora, fie ca ne place sau nu, profita altii. Astfel, pe urma nenorocirilor sinistratilor din Vrancea s-ar prea putea cladi prosperitatea mai multor constructori. Care s-au trezit cu lucrari la al caror volum si valoare nici nu indrazneau sa viseze macar, cu numai vreo luna de zile in urma. Acum, peste toate, iata si alta dandana! Se pare ca batutii sortii mai au foarte putin pina la a incurca si socotelile unor potentati locali. Cineva - banuit si birfit pe la colturi dupa unele voci de a fi tot de prin lumea politica - le-ar fi bagat celor din Vadu Rosca, cica, in cap sa ceara stramutarea aia de care se tot vorbea ca-i o masura de evitare pe viitor a unor astfel de tragedii, pe undeva prin zona terenurilor de la Petresti. Pai, daca-i adevarat, situatia chiar se complica. In aceasta zona orice palma de pamint e la mare cautare, iar interesele, cum ar veni, pe masura. Inca nu s-au risipit de tot nici macar visele cu realizarea pe bani publici a "Parcului de distractii" din vecinatatea suprafetelor constind in citeva hectare bune de la Petresti achizitionate din micile ei economii de o celebra mama pensionara. Unde sa mai incapa acum niste locuri de case pentru niste amarasteni, sinistrati fie ei, si din Vadu Rosca? Sint si ei buni. Dar numai in poze si filme electorale, infatisati cind sint salvati in barci cu motor din fibra de sticla proprietate personala, necuprinse in declaratia de avere, sau cind li se impart ajutoare, la fel de utile-n mintea unora pentru sporirea numarului de procente in dreptul diverselor formatiuni politice. Acum, cind vor si rivnesc la ceea ce "nu-i de nasul lor", case in vecinatatea bastanilor, nu-i exclus sa se trezeasca si cu surprize. Si n-ar fi exclus sa li se spuna, verde-n fata, ca s-auda:

"Solidaritate, solidaritate dar nici chiar asa!"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.