Opinii

Lica Panciu, din tradator , reformator

Corneliu Condurache
7 aug 2009 1346 vizualizări
Dupa alegerile locale din vara anului 2008, se stie ca Jean Vraciu a fost schimbat de la conducerea organizatiei judetene Vrancea a Partidului Democrat-Liberal.

Cauza invocata oficial a fost cea a procentelor sub media pe tara obtinute de PD-L in judetul nostru. De asemenea, senatorului de la acea vreme, Jean Vraciu, i s-a reprosat neoficial neincisivitatea cu accente de colaborare vis a vis de relatiile cu organizatia Vrancea a Partidului Social Democrat si implicit cu Marian Oprisan, alias "Caru Mare" de prin afisele si bannerele electorale utilizate in respectiva campanie de catre democrat-liberalii de pe aceste meleaguri. Care-l intruchipau, prin aceleasi mijloace de propaganda, drept "buturuga mica", pe tinara lor speranta de atunci, Alin Trasculescu. Intre cei "rasi" politic odata cu Vraciu din cauza ca a fost considerat membru al echipei acestuia, s-a regasit consilierul judetean Lica Panciu. Se intelege ca acuzatiile imputabile lui Vraciu - neincisivitatea cu accente de colaborare fata de PSD si Oprisan - au fost considerate transferabile in totalitate catre politicianul PD-L-ist Panciu. Drept urmare, acesta a fost trecut pe linie moarta facind loc, asa cum se spunea atunci, "lupilor tineri". Intre timp, evolutia politica a evenimentelor, inclusiv in Vrancea, avea sa arate ca neajunsurile in baza carora fusesera "barbieriti" politic Vraciu si Panciu n-ar mai fi pacate chiar atit de grele. In plus, rezultate sub media pe tara (aproximativ la fel cu cele din iunie 2008) a obtinut PD-L si sub Alin Trasculescu in Vrancea, pe 7 iunie 2009, la alegerile europarlamentare. Iar "buturuga mica" s-a dovedit ca de fapt vroia sa cam rastoarne "Caru Mare" doar asa, prin scenetele electorale din vara fierbinte a lui 2008. Iar ca o ultima dovada ca lucrurile sint in plina reconsiderare in PD-L este recenta responsabilizare a consilierului judetean Lica Panciu. El trebuie sa gaseasca solutii pentru ca PD-L sa obtina chiar la Panciu mai mult de 17%, cit au ajuns sa ia democrat-liberalii la europarlamentarele de acum doua luni in orasul care altadata era fieful lor electoral. Incurcate si intortocheate-s caile reformei prin politica vrinceana! Dar, cum se vede fara prea mari eforturi, nici de descurcareti nu-i penurie"¦


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.