Opinii

Gainarii cu inalta protectie

Corneliu Condurache
22 iul 2005 767 vizualizări
Gata, s-au spulberat emotiile!

Gata, s-au spulberat emotiile! Parlamentarilor le-a venit inima la loc si isi pot face-n tihna vacanta. Preocuparea lor grava pentru integrarea europeana si grija parinteasca fata de sinistrati nu-s pentru cei mai multi decit o mare demagogie.

Iar in legatura cu reforma in justitie, despre care spun tot mai numerosi alesi, umflindu-si pieptul, cuprinsi de fiori patriotici, ca e ca si facuta si fara cele articole barbierite de onor Curtea Constitutionala, ce poti sa mai spui?

Cind vezi cum un gainar - socotit ca si pozitie numarul trei in institutia ce reprezinta guvernul Romaniei in judet - platit din banii vrincenilor, prins la furat din mincarea trimisa sinistratilor este ca si plasat in zona musamalizarilor si a asezarii smecheresti a batistei pe tambal.

Cum? Foarte simplu! Din multitudinea de "pirghii", s-a ales de aceasta data cea a judecarii masurii de retinere - asa, ca din intimplare, desigur! - de catre un tinar si capabil judecator, care se pare ca tocmai si-a facut ucenicia, inainte de a imbraca roba din parohia doamnei cu balanta in mina, taman sub obladuirea borfasului prins cu conservele in debara!

Halal justitie! Numai buna de integrat printre europeni, ca s-o vada si ei si sa se cruceasca. Pentru alte bestii cu chip de om care fusesera prinse de satenii din Vadu Rosca cu acelasi tip de indeletnicire, la furat din casele evacuate de sinistrati, cu numai citeva zile inainte, s-a aplicat masura arestarii pe loc.

Care sa fi fost deosebirea dintre acest caz si cel in care-i implicat secretarul prefecturii?

Nici unul, inafara de faptul ca-n cel de-al doilea se pare ca s-au pus in miscare toate rotitele si angrenajele mafiei gulerelor albe din judet. Avem, dupa toate aparentele, de-a face cu o gainarie infaptuita de unul dintre cei cu inalta protectie.

Lucru care incepe sa se vada destul de limpede. Dupa modul tot mai sovaitor in care se comporta multi dintre cei care ar trebui sa faca dreptate in acest caz strigator la cer, dar tare sugestiv pentru crudele realitati din Vrancea anului 2005.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.