Opinii

Protectorii pisicii aciuati in Vrancea

Corneliu Condurache
3 aug 2009 963 vizualizări
Cind a fost cazul sa justifice ruperea Aliantei cu liberalii din Consiliul Local Focsani, sefii organizatiei Vrancea a Partidului Democrat-Liberal s-au ascuns in spatele paravanului impunerii de la centru a unei asemenea decizii.

Altfel spus, ei fiind o filiala disciplinata, desi gindesc cu totul altfel, au fost nevoiti sa urmeze intocmai strategia politica la care i-a obligat staff-ul de la Bucuresti. Zilele acestea, insa, contextul e unul radical schimbat. Pot fi vazute pe mai toate canalele media confruntari aprige si zgomotoase intre cele doua forte politice aflate la guvernare -PSD si PD-L - pe diverse teme. Administrarea tarii pe timp de criza, comisii parlamentare de analiza a diverselor ministere, recentele declaratii ale presedintelui Basescu, sint doar citeva dintre subiectele care au provocat contre din ce in ce mai serioase la nivel national intre democrat-liberali si social-democrati. Spre finalul saptaminii trecute au fost voci din PSD ce au pus chiar transant problema "ruperii pisicii" privind cotinuarea Parteneriatului la guvernare dintre cele doua partide. PD-L-ul le-a raspuns la rindul sau unor astfel de tatonari printr-un comunicat defel blind, in care i-a denumit pe PSD-isti "inconsecventi si iresponsabili, populisti si demagogi". In ciuda acestui trend, practic de campanie electorala, desenat de staff-ul de la Bucuresti - in care PD-L raspunde apasat provocarilor meciului public cu PSD - organizatia Vrancea nu mai manifesta, iata, aceeasi disponibilitate de a se alinia liniei de la centru precum in cazul ruperii Aliantei cu liberalii din CL Focsani. Nici vorba de conturarea unei cit de mici posibilitati de "rupere a pisicii" precum se invoca zilele trecute la centru. Dupa cum se prezinta in Vrancea relatiile dintre PSD si PD-L, mai degraba ea "˜"™toarce" linistita "cu botul pe labe". Desi nu-i vreun secret ca democrat-liberalii au incasat in judet de la partenerii lor social-democrati destule lovituri fara reactii, sau cu raspunsuri atit de palide, incit au trecut aproape neobservate. Fara vreo explicatie din directia protagonistilor comportamentul pare, totusi, unul cel putin curios.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.