Opinii

Bascalia depolitizarii prefectilor si subprefectilor

Corneliu Condurache
31 iul 2009 1035 vizualizări
Dintr-un articol publicat in editia de ieri a Ziarului de Vrancea, cititorii nostri au putut afla ce mai fac fostii prefect si respectiv subprefect al judetului de pe vremea guvernarii liberale.

Se stie ca atunci, la presiunile Uniunii Europene, cele doua functii au fost depolitizate formal, motiv pentru care fostii fruntasi liberali Mircea Dragos si Manole Merchea au demisionat din PNL si au devenit inalti functionari publici, intrind in Corpul (Inaltilor Functionari Publici) constituit la nivelul tarii. Daca depolitizarea enuntata ca intentie la adoptarea legii cu pricina ar fi fost facuta si altfel decit pe hirtie, cei doi inalti functionari publici din Vrancea ar fi ramas in functii, indiferent de partidele politice care se perindau la putere dupa diversele alegeri. Cum insa in Romania ne-am obisnuit deja ca primii ce desconsidera legile sa fie exact cei ce le-au creat sau cei ce ar trebui sa vegheze ca ele sa se aplice, dupa alegerile generale din toamna anului trecut inaltii functionari depolitizati pe hirtie in guvernarea 2004-2008 au fost primii dati jos din fotoliile puterii de la nivel judetean. Pentru ca fostii ocupanti ai posturilor de prefect si subprefect sa nu dea noul Guvern in judecata si sa obtina suspendarea executarii eventualei lor demiteri si plata salariilor pe toata perioada cit au ramas fara serviciu, s-a gasit o alta solutie specific romaneasca de fentare a literei si spiritului legii. Acestia (fostii prefecti si subprefecti liberali depolitizati doar pe hirtie) au fost trecuti conform principiului mobilitatii din aceeasi lege a depolitizarii acestor functiilor in posturi de inspectori guvernamentali. Numai ca aici hop un alt obstacol! Conform fisei postului, respectivii inalti functionari publici - inspectorii guvernamentali - au obligatia sa urmareasca respectarea programului de guvernare trasat de partidele care au cistigat alegerile. Se pune, firesc, intrebarea: cum sa urmareasca fostii prefecti si subprefecti liberali respectarea programului de guvernare al Coalitiei PSD - PD-L? Solutia ?! Bineinteles, una in acelasi ton de sfidare a legii ca si cele utilizate pina in aceasta faza. Inspectorii vor primi sarcini cu mesaj subliminal "lasa-ne si fugi". Mircea Dragos este platit cu 4000 de lei pe luna bani publici ca sa "raporteze cite titluri de proprietate a emis Comisia Judeteana, ce recolta de cereale estimeza pentru anul acesta, sau daca precipitatiile cazute pina acum in judet sint de ajuns"! Concluzia? Toata aceasta bascalie a politicienilor la adresa legilor tarii elaborate tot de ei se face pe banii platitorilor romani de taxe si impozite. Este de asteptat ca si pe actualii prefecti si subprefecti PSD-PD-L sa-i pasca aceeasi soarta, tot pe spatele contribuabililor, pentru ca austeritatea este mereu doar pentru ei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.